ΝΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!

On: 9.9.07



Ξεφυλίζοντας πριν λίγη ώρα εφημερίδες περασμένων ημερών, στάθηκα ιδιαίτερα σε ένα άρθρο της free press εφημερίδας Metropolis(στις 4/9/07,αρ. φυλ.298) με τίτλο:"Πίνουν νερό δηλητήριο"....

Στο άρθρο αυτό επισημαίνεται πως σε απειλή εξελίσσεται για την Αθήνα η ανεξέλεγκτη ρύπανση του ποταμού Ασωπού, από τις βιομηχανίες της περιοχής. Μάλιστα έπειτα από επιστημονικές μετρήσεις σε γεώτρηση στην τοποθεσία Χρυσοπηγή του δήμου Ωρωπού, εντοπίσθηκε εξασθενές χρώμιο, το οποίο είναι άκρως τοξικό. Η κινητοποίηση του δήμου ήταν άμεση, καθώς με επείγουσα ανακοίνωσή του, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της περιοχής Χαλκούτσι, Πευκιά και Νέα Εκάλη, να μην πίνουν το νερό και να μην το χρησιμοποιούν στο μαγείρεμα, μέχρι να βρεθεί λύση για ασφαλές νερό!

Έντονη είναι η αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι φοβούνται για την υγεία τους, καθώς είναι πλέον κοινό μυστικό ότι οι συγκεκριμένες τοξικές ουσίες ευθύνονται για την αύξηση των καρκίνων στις πέριξ του Ασωπού περιοχές και μάλιστα πολλοί κάτοικοι σκέφτονται να τις εγκαταλείψουν. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Γαβριήλ:"γι' αυτήν την κατάσταση, ευθύνονται τα εργοστάσια της περιοχής που ρίχνουν τα απόβλητά τους στον Ασωπό και έτσι μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας"....

Εν τω μεταξύ τον Ασωπό "δείχνουν" και οι κάτοικοι στο Χαλκούτσι, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι από την τοποθεσία Μαυροσουβάλα, η οποία βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού, παίρνει νερό η ΕΥΔΑΠ και εν συνεχεία υδροδοτεί πολλές περιοχές της Αθήνας. Ωστόσο συμπληρώνουν πως οι μετρήσεις-προς το παρόν- δεν προκαλούν καμία ανησυχία!

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή είδηση, η οποία πέρασε όσο πιο ψιλά γινόταν και δεν είδα πουθενά αλλού γραμμένο για το θέμα...Έστω και μία γραμμή!

Υ.Γ.Για το θέμα της μόλυνσης του Ασωπού έχω αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση στο ιστολόγιο αυτό(βλ. εδώ)!

0 σχόλια on "ΝΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...