ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ!ΚΟΡΟΪΔΙΑ Ή ΟΧΙ;

On: 16.12.07


Σήμερα στο cosmo.gr δημοσιεύτηκε το παρακάτω άρθρο: "Μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Μεγαλόπολη που ετοιμάζει η ΔΕΗ παρουσίασε σε εκδήλωση που έγινε το Σάββατο στο ενεργειακό κέντρο της επιχείρησης στην πόλη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος.
Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι το πάρκο θα έχει ισχύ 500 Μεγαβάτ και θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης ενώ συγχρόνως με την ολοκλήρωση του το έργο θα απασχολεί μόνιμα 70 με 100 άτομα και θα αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης.
Ο πρόεδρος της επιχείρησης εξήγγειλε ότι το 2011 θα είναι έτοιμο και θα λειτουργήσει στην περιοχή το συγκρότημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 800 Μεγαβάτ.
Τέλος ο κ. Αθανασόπουλος ανακοίνωσε την παραχώρηση έκτασης ιδιοκτησίας της ΔΕΗ στο δήμο της Μεγαλόπολης με σκοπό την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου και ότι η εταιρία έχει υποβάλλει αίτηση για την δημιουργία χώρου ταφής αμιάντου".

Τώρα να τους πιστέψουμε;Να πιστέψουμε πως θα φτιάξουν ένα πάρκο με φωτοβολταϊκά συστήματα, την ώρα που προσπαθούν να φτιάξουν νέες μονάδες παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη και την ώρα που υπάρχει αιολικό πάρκο κοντά στην Πάτρα, στο Παναχαϊκό όρος(βλ. εδώ)που δε λειτουργεί πλήρως, ενώ θα μπορούσε να παράγει τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας;Το πιο πιθανό είναι αυτή η μονάδα να υπολειτουργεί στο μέλλον, αφού πάγια τακτική της χώρας μας είναι να χρησιμοποιεί σε εξαντλητικούς ρυθμούς καύσιμες πρώτες ύλες, ενώ όταν το σύστημα είναι υπό κατάρρευση (τα καλοκαίρια), αγοράζουμε ρεύμα από γειτονικά μας κράτη...Αφού σκοπεύουν να κάνουν στη Μεγαλόπολη τέτοιο εγχείρημα, γιατί δεν κλείνουν την μονάδα παραγωγής με λιγνίτη και να προωθήσουν τους εργαζόμενους σε αυτό το "πάρκο";Γιατί δεν αντικαθιστούν τα εργοστάσια στο Λαύριο και το Κερατσίνι(που λειτουργούν με πετρέλαιο) και στην Πτολεμαΐδα(λειτουργεί με λιγνίτη) με αντίστοιχα αιολικά ή ηλιακά πάρκα, από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα;
Μήπως τους βολεύει που το ρεύμα είναι τόσο ακριβό και ζητούν συνέχεια αυξήσεις, ενώ θα μπορούσε να είναι σχεδόν δωρεάν, αν προερχόταν από Α.Π.Ε.;
Το μόνο σίγουρο, είναι ότι δεν γίνεται τόσο απλά να αλλάξουν οι πολιτικές μιας επιχείρησης ξαφνικά και αυτά τα "πάρκα" δεν είναι τίποτε άλλο από μερικές κινήσεις κατευνασμού της οργής των πολιτών...Μετά, τι θα κάνουν;Περιμένουμε και τις δικές σας γνώμες!

Υ.Γ.Δείτε και ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας από 8/12/07 με τίτλο: "Ο πλανήτης επενδύει σε πράσινη ενέργεια, η Ελλάδα σε άνθρακα"
Υ.Γ2.Το άρθρο του cosmo.gr είναι από τον Κωνσταντίνο Κορρέ




23 σχόλια on "ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ!ΚΟΡΟΪΔΙΑ Ή ΟΧΙ;"

Ανώνυμος είπε...

η ΔΕΗ ΑΕ εχει μετατρεψει το λεκανοπεδιο σε κρανιου τοπο οι πολιτες ας διεδικισουν ενα καθαροτερο περιβαλλον για τα παιδια τους ας πλαισιοσουν την περιβαλλοντολογικη κινηση της πολης τους

Ανώνυμος είπε...

Για ποια περιβαλλοντολογική κίνηση μιλάς για αυτή που ήταν πριν της δημοτικές εκλογές η μετά καλές οι οργανώσεις αρκεί να μην χάνουν τις ιδέες τους το θέμα είναι με όλες αυτές της θέσεις τους καταστρέψανε κάθε περιβαλλοντική ευαισθησία από τους πολίτες

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μόνο η ΔΕΗ είναι αυτή που καταστρέφει το περιβάλλον στη Μεγαλόπολη για τα λατομία που δημιουργούν κρανίου τόπο δεν ακούω κουβέντα και όλος τυχαία κάθε καλοκαίρι έχουμε και μικροεστίες πυρκαγιών για αυτό για να είμαστε φερέγγυοι φίλε καρβουνιάρη πρέπει να μην είμαστε επιλεκτικοί σε αυτά τα θέματα

Ανώνυμος είπε...

Κάπου άκουσα ότι ο πρόεδρος της εκεί παρεμβατικής δεν έχει βιολογικό στην επιχείρηση του αληθεύει

Ανώνυμος είπε...

Μια φορά είπε και η ΔΕΗ να κάνει κάτι καλό και υπάρχουν κάποιοι που είναι γνώστες των πάντων που στην αρχή έλεγαν ότι οι αντανακλάσεις θα στραβώνουν τους οδηγούς, μετά αφού είδαν ότι κάτι τέτοιο είναι τελείως φαιδρό άρχισαν να φωνάζουν πως θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας, σε λίγο θα μας πουν ότι αν σπάσει ένα φωτοβολταϊκό θα έχουμε 100 χρόνια γρουσουζιά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ (Φ/Β) ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΜΑΡΕΣ.ΓΑΙ ΤΑΧΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ. ΜΑΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ Ε?
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΙΤΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΝΑ ΣΤΡΟΘΟΥΝ ΜΕ φ/β

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που αντιδρούν ακολουθούν κομματικές γραμμές και κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.Διαδίδουν θεωρίες που καμμία βάση στην πραγματικότητα δεν έχουν και παρασύρουν κάποιους εκμεταλλευόμενοι την άγνοιά τους.Αυτά τα γεγονότα δεν είναι για γέλια αλλά για κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω αναρτήσει και τα δύο παραπάνω σχόλια σχετικά με τα φωτοβολταϊκά και τη γρουσουζια καθώς και αυτό που αναφέρεται στις κομματικές σκοπιμότητες,θεώρησα καλό να αναφέρω το ονομά μου για το λόγο ότι ήδη έχω εκφράσει τη γνώμη μου μέσα από την εφημερίδα Παρρησία και ο σκοπός μου ήταν και είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να ακολουθούν σαν πρόβατα αυτούς που βάζουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και τις κομμάτικές γραμμές πάνω από το καλό του τόπου μας.

Tasos είπε...

Αυτό που δεν έχετε καταλάβει από το άρθρο μου και γενικότερα από το blog πολλά πράγματα!Κατ' αρχήν μέσω αυτού του βήματος δεν ακολουθείται καμία πολιτική γραμμή, ούτε έχουν εκφραστεί πολιτικές σκέψεις, εκτός από την δημιουργία ανεξάρτητου Υπ. Περιβάλλοντος. Επίσης οι απόψεις που γράφονται σε αυτό το blog είναι καθαρά προσωπικές και δεν προσπαθούν να πείσουν κανέναν και όποιος μας διαβάζει, είτε τις απορρίπτει είτε συμφωνεί. Ο σκοπός μας είναι η ενημέρωση και η τροφή για σκέψη και δράση...

Tasos είπε...

...Λέτε:"ο σκοπός μου ήταν και είναι να βοηθήσουμε τους πολίτες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να ακολουθούν σαν πρόβατα αυτούς που βάζουν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους και τις κομματικές γραμμές πάνω από το καλό του τόπου μας".
Αν διαβάζατε προσεκτικά το άρθρο, θα καταλαβαίνατε, πως δεν είμαι ενάντια στην δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου, αλλά πιστεύω πως κοροϊδεύουν τον κόσμο, όταν θέλουν να κάνουν ένα τέτοιο εγχείρημα, την ώρα που σχεδιάζουν την δημιουργία λιθανθρακικών μονάδων κι ενώ υπάρχουν αντίστοιχα πάρκα, που παράγουν ενέργεια από ΑΠΕ, αλλά υπολειτουργούν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ανέφερα πουθενά ότι εσείς ακολουθείτε κομματικές γραμμές απλά αναφέρθηκα στο γενικότερο κλίμα που υπάρχει στη Μεγαλόπολη. Το να απορρίπτουμε μια λύση καθαρής ενέργειας με δικαιολογίες που συνεχώς αλλάζουν γιατί από την πραγματικότητα καταρρέουν δεν νομίζω ότι είναι και η πιο έξυπνη αντιμετώπιση.Στην αρχή ακούγαμε για αντανακλάσεις,μετά για το ένοχο πυρίτιο,μετά για άνοδο της θερμοκρασίας,μετά για υγρασία.Αν αυτά δεν ήταν ολοκληρωτική άγνοια περι φωτοβολταϊκής τεχνολογίας που με θράσος παρουσιαζόταν ως γνώση, τι ακριβώς ήταν;

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη φορά που η πόλη κινείται εκ των εσω της απέναντι στη ΔΕΗ κ πρεπει να έρθει σε ολική ρίξη μαζί της, προτάσσοντας όλα τα προβλήματα, αλλα κυρίως το κλείσιμο των ριπογόνων 1 κ 2 μονάδων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορούν να εμπαίζουν το κόσμο τησ Μεγ/λης, που απλώς θέλει να δουλέψει, κ με έναν διαγωνισμό προσπαθούν να βγάλουν 3 εκόγικές διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Η φωτοβολταϊκή ενέργεια είναι πράσινη ενέργεια.Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν την ανάγκη εφαρμογής αυτών των τεχνολογιών καθώς ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο μάλλον κατοικούν σε άλλο πλανήτη.
Οι μονάδες Ι και ΙΙ θα κλείσουν έτσι κι αλλιώς αλλά το θαύμα σε αυτή την πόλη είναι ότι ξαφνικά ξύπνησε η οικολογική συνείδηση ορισμένων.Αλήθεια ο Αλφειός δεν τους ξυπνά καμμιά ευαισθησία ή απλά θεωρούν οικολογικό να έχει μετατραπεί σε χαβούζα;
Όσο για τις θέσεις εργασίας, η Μεγαλόπολη τώρα το κατάλαβε το πρόβλημα;Τόσα χρόνια τι ακριβώς έκανε;

Tasos είπε...

Απλά από τα λεγόμενά σας κα Μανίκα, δεν ήταν ξεκάθαρο για το που στρέφονται οι κατηγορίες σας, στην ανάρτηση αυτού του ιστολογίου δηλαδή ή στο κλίμα που καλλιεργούν κάποιοι στην περιοχή. Θεώρησα απαραίτητο να πω κάποια πράγματα.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν επωφελούνται από την δημιουργία αυτού του πάρκου. Σίγουρα η προσπάθεια της ΔΕΗ, να στραφεί σε Α.Π.Ε. είναι πολύ μικρή, αλλά η δημιουργία αυτού του πάρκου δεν δύναται να βλάψει στο παραμικρό το περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΥΡΕΘΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ -ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ blog ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΥΦΑΝΕΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ. ΔΙΛΛΗΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΝΑ
" ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ " ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ " ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ",ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΤΑΜΕΙΒΗ - ΛΕΙΑ,ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥ , ΜΟΧΘΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΥΜΠΕΦΩΝΗΜΕΝΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΤΕΘΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΡΑ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΧΔΒΑ ΑΥΡΙΟ ΕΙΤΕ ΟΠΩΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ -ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΕ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, ΕΚΟΥΣΙΑ ΕΙΤΕ ΑΚΟΥΣΙΑ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟ-ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΑΓΝΟΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΕΛΙΑ ΣΤΟΥΣ " ΚΥΡΙΟΥΣ " ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΟΛΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ.
ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ -ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΟΥ 1949 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΠΑΛΙΝ ΩΣ ΔΕΗ-ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΊΚΟ,ΒΙΠΑ,ΧΔΒΑ,
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ κ.λπ. ΔΙΑΝΘΙΣΜΕΝΟ ΜΕ "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ " ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΑΤΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ. ΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ.
ΑΚΟΜΗ ΤΥΠΙΚΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ , ΟΜΩΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕ ,ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΝΟΜΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΠΙΛΕΓΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΑΞΙΖΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΧΩΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΩΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ " ΕΡΓΑΤΟΥΠΟΛΗ ".
ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΜΑΥΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ.ΕΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ.ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΟΣ.Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΟΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ "ΧΑΠΙ" ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ , ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΩΣ ΒΙΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ Ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.ΤΙΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ Φ. ΧΑΣΟΜΕΡΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗ 31/7/2008.
ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
ΛΟΙΠΟΝ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ KAI ANEΠΙΣΗΜΑ sites ΟΠΩΣ Π.Χ. ΔΕΗ, διαφορα ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΒLOGS,"ΟΔΥΣΣΕΑΣ" -το επισημο site ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟN "ΟΔΥΣΣΕΑ", site ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ , ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΤΟ 2005 ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΤΕΝΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
ΤΟ 2005 ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ site ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ "ΚΟΠΗΚΕ" ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ, ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΤΕΓΕΑΣ, ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2005 ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ "INFOTE " TOY OTE ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΕΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΕΓΕΑΣ, ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ , ΠΛΗΡΩΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 2005 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙ ΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ "ΟΝΙΡΑΜΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
ΚΑΙ "Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ".
ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΗΔΗ ΕΔΗΜΟΠΡΑΤΤΗΘΗ ΓΙΑ ΧΔΒΑ ( ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ), ΗΔΗ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΟΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΛΥΚΑΙΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ "Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΛΙΓΝΙΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ" ( ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΔΕΗ Η ΦΡΑΣΗ ΑΥΤΗ ),ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ "ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟΝ " ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΟΤΙ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ,ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
Ο Κος ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΗΔΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΙΤΩΝ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ.
Η ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
ΕΑΝ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΧΟΥΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΟΦΕΛΗΜΑΤΩΝ ( Π.Χ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΟΥΝ ΚΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ), ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΩΣ ΧΑΒΟΥΖΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ , ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΙΔΙΑ ΟΦΕΛΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΣΥΝΟΜΟΙ ΚΑΙ " ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ", ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ "ΣΥΡΜΟΥ".
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Εmail:schasomeri@ate.gr

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗ 6/8/2008
ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΤΗΣ 31/7/2008 ΕΧΕI ΓΡΑΦΕΙ:
-"MΕΓΑΛΟΠΟΛΩΣ " ΑΝΤΙ "ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ"
-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ "ΟΝΙΡΡΑΜΑ" ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΥ "ΟΡΑΜΑ" ΚΑΙ
-"ΣΥΝΟΜΟΣ " ΑΝΤΙ "ΣΥΝΝΟΜΟΣ".
ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
e-mail:schasomeri@ate.gr

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Χασομέρη εκτός των λαθών εκ παραδρομής υπάρχουν και άλλα ορθογραφικά λάθη στο κείμενό σας εκτός του ότι να γράφεις με κεφαλαία θεωρείται αγένεια στον κόσμο του διαδικτύου αλλά εδώ το βασικό μας θέμα είναι η πραγματικότητα της Μεγαλόπολης.Πράγματι ο λιγνίτης της Μεγαλόπολης θεωρείται κακής ποιότητας διότι η θερμογόνος δύναμή του είναι χαμηλή σε σχεσή με τα κοιτάσματα άλλων περιοχών αλλά αυτό δεν καθιστά την πόλη μας μη βασικό παράγοντα στην παραγωγή ενέργειας για τη χώρα.Όσο για τις θέσεις εργασίας θα ήταν καλύτερο να σκεφτούμε τους νέους της Μεγαλόπολης για τους οποίους η ΔΕΗ είναι μια προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.Ισως η λύση είναι να στραφούν στις αγροτικές καλιέργειες αλλά όποιος γνωρίζει αυτόν τον τόπο ξέρει πολύ καλά ότι δεν είναι και ο πιο εύφορος.Άλλωστε ήδη η ΔΕΗ έχει απαλλοτριώσει αρκετά μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.Αλήθεια όταν η ΔΕΗ απαλλοτρίωνε χωριά για ψίχουλα που ήταν όλοι;Είναι πολύ όμορφο να υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν αυτόν τον τόπο αλλά όταν εμφανίζονται όψιμοι σωτήρες θα πρέπει να ανησυχούμε.Όταν ζεις σε αυτή την πόλη ακόμα κι αν κάνεις λάθος στην επιλογή σου για το ποιό είναι το καλύτερο για τον τόπο αυτό σίγουρα έχεις ένα λόγο παραπάνω από αυτούς που θέλουν να σε πείσουν ότι νοιάζονται όταν αυτοί οι ίδιοι αφήνουν τα σπίτια τους σε αυτή την ταλαίπωρη πόλη να γίνονται ακατοίκητα,όπως το δικό σας.Τα παπαγαλάκια που αναφέρεται σίγουρα υπάρχουν αλλά υπάρχουν και πολίτες που έχουν περισσότερες γνώσεις από εσάς στα θέματα περιβάλλοντος αλλά ακόμα και τα φερέφωνα που ζουν σε αυτή την πόλη αξίζουν μεγαλύτερης σημασίας από τους εξ αποστάσεως σωτήρες.Έχουν πλανηθεί κι αυτοί από ανθρωπάκια με ύπερμετρες πολιτίκες φιλοδοξίες όπως οι δικές σας για τη δημαρχία,που δεν καρποφόρησαν.
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την πόλη μας που είναι μακριά από τις πολιτικές σας φιλοδοξίες καθώς εσείς κατοικείται στην Αθήνα και έχετε λύσει το πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης.Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Σε καμμία περίπτωση δεν καλύπτομαι από την ανωνυμία και ως υπεύθυνος των λόγων μου άνθρωπος θα ήθελα να αναφέρω ότι η απάντηση προς την κυρία Χασομέρη Σταματίνα προέρχεται από την Μανίκα Χριστίνα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ " ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΩΦΕΛΙΜΟ " ΑΣΧΕΤΩΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΤΑΙ , ΣΥΝΕΧΙΖΩ ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΝΤΑΣ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ, ΟΣΟΝ ΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ blog, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΕΠΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ..., ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ε.Η Α.Ε. 'Η ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΘ' ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ 'Η ΟΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ή ΜΕΛΛΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ή ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟΝ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ,ΛΟΓΙΚΟ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΟΠΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΕΙΜΕΘΑ ΟΛΟΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ .... ΟΠΩς ΠΡΙΝ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ... ) , ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΗΔΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΩΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ ,ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ,ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ( ΔΕΗ ΑΕ/ ΗΛΙΟΣ ... Κ.ΛΠ.) ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΤΥΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΙ ΠΡΟ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. Η ΔΕΗ ΑΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ Ι,ΙΙ,ΙΙΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΕ ( ΣΕΛΙΔΑ 36-ΕΚΘΕΣΗ 2005 ) ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ... ( .../9/ 2008 ), ΕΝΩ Η ΙΔΙΑ Η ΔΕΗ ΑΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΥΤΗ, ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ , ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ " .../5/2008 "" ΣΤΗΝ ΜΗ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ " , ΕΠΙ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ,ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ, ΟΠΟΥ Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ".
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΕΗ ΑΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΩΣ ΕΑΝ Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΕΙ. ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ. ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ ΑΚΡΙΒΟ , ΟΠΟΥ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.
ΟΙ ΔΕ ΡΥΠΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ( ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟ ΤΥΠΟ ).
ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΟ 1967, Ο ΚΟΣΜΟΣ,( ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ,Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΕΗ ), ΟΙ ΔΕ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΣΑΚΙΣΕΙ , ΚΑΙ ΟΙ "ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ " ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.
ΤΩΡΑ,ΕΤΟΣ 2008, ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ Η ΔΕΗ ΑΕ, Ο ΗΛΙΟΣ Ι,ΙΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΗΛΘΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΤΟ 2001 ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΑΕ ΤΕΛΙΚΩΣ, ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΙΤΩΣ , ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ.
ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, AΛΛΩΣΤΕ EINAI ΠΡΟΣΦΑΤΟ,ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ , ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ΕΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΕΛΕΓΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΡΩΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΥΓΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ, ΑΛΛΩΣ , ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥς , ΘΑ "ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ " ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ,ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΙ ΟΜΩΣ, ΤΩΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ,ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΖΩΗΣ( ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ..."ΧΟΡΤΑΤΟΙ" .
Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΔΙΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. Η ΔΕΗ ΑΕ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩς ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΕ ΣΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.
ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ/ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.ΛΠ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΚΡΗΣ/ΜΕΣΑΙΑΣ/ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Ή ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΔΕΗ ΑΕ , ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΟΙ " ΦΥΛΑΚΕΣ " ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΑΦΟΥ Η "ΑΡΩΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ " ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ ...ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ΟΠΩΣ ..."ΔΗ".
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧ/ΚΟΣ
schasomeri@ate.gr

Ανώνυμος είπε...

ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ Κας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΑΝΙΑΤΗ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑΣ ΚαςΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΜΑΝΙΚΑ .
ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ blog.
ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΧΑΣΟΜΕΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Τα ορθογραφικά λάθη σε ένα κείμενο σίγουρα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο η διαστρέβλωση της αλήθειας.Πρώτον το 1967 το εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν υπήρχε καν καθώς οι εργασίες για την δημιουργία του ξεκίνησαν το 1970.Οι απαλλοτριώσεις τότε έγιναν υπο το καθεστώς της χούντας και σίγουρα δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια αντίδρασης οσο αφορά στο θέμα των οικονομικών αντικρισμάτων.Όμως αυτές συνεχίζονται μέχρι σήμερα και ίσως θα έπρεπε να αναφέρουμε ότι μέχρι την απαλλοτρίωση της Μαραθούσας και των Γεφυρακίων οι τιμές ήταν εξευτελιστικές και αυτά τα χωριά με τον δικό τους αγώνα απέναντι στη ΔΕΗ χωρίς τη βοήθεια κανενός άλλου κατάφεραν τουλάχιστον να ανεβάσουν τις τιμές.Όμως μην φανταστεί κανείς ότι έδωσαν με ευχαρίστηση τις περιουσίες τους καθώς οι απαλλοτρίωσεις ήταν και συνεχίζουν να είναι αναγκαστικές.
Σίγουρα η ΔΕΗ δεν φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον ταλαίπωρο τόπο αλλά ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε τι θα ήταν σήμερα η Μεγαλόπολη αν δεν υπήρχε.
Σήμερα δίνεται μια ευκαιρία σε αυτή την πόλη να διεκδικήσει μια θέση στο μέλλον με τη δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου.Τα ανταποδοτικά οφέλη έχουν ανακοινωθεί και δεν είναι μόνο οι θέσεις εργασίας, που σίγουρα δεν είναι και αυτές αμελητέες.Αυτό που πρέπει να κάνουμε σίγουρα είναι να μην τα αφήσουμε να μείνουν στα χαρτιά,ενωμένοι χωρίς χρώματα και κόμματα, χωρίς πατερούληδες,χωρίς όψιμους σωτήρες.

Επισκέψεις από 28/6/07...