ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΣ 24/2/08

On: 26.2.08






Προχθες έλαβε χώρα άλλη μία κινητοποίηση των κατοίκων της Καισαριανής, για την διάσωση δασικής έκτασης 680 τ.μ., που θέλει να χτίσει ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ ως πολιτιστικό κέντρο. Μάλιστα οι κάτοικοι έχουν αντιδράσει πολλές φορές και έχουν γκρεμίσει τα συρματοπλέγματα που τοποθετεί ο μητροπολίτης εκεί.
Διαβάζουμε σε άρθρο της Ελευθεροτυπίας(στις 25/2/08):"Εριξαν τα συρματοπλέγματα από το αισθητικό δάσος Καισαριανής χθες το πρωί τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καισαριανής.[...]Τα μέλη της πρωτοβουλίας κατοίκων αγωνίζονται για να αποτρέψουν την οικοδόμηση στην έκταση των 680 τ.μ. Ετσι δεν έριξαν μόνο τα συρματοπλέγματα αλλά φύτεψαν και 5 πεύκα: η χθεσινή δενδροφύτευση ήταν η δική τους απάντηση στη δασοκτόνα, όπως τη χαρακτήρισαν, ενέργεια του μητροπολίτη Δανιήλ να ξεριζώσει τα πεύκα που είχαν φυτέψει εκεί τον Σεπτέμβριο οι κάτοικοι μαζί με το δήμαρχο Καισαριανής Σπύρο Τζόκα και να τοποθετήσει συρματοπλέγματα. Στη δενδροφύτευση τότε, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ο μητροπολίτης είχε φέρει την Αστυνομία, κάτι που έγινε και χθες. Οι κάτοικοι μαζί με το δήμαρχο πριν από 10 περίπου μέρες είχαν αφαιρέσει τα συρματοπλέγματα που είχε τοποθετήσει τότε ο μητροπολίτης, τα οποία όμως εκείνος ξανάβαλε λίγες μέρες αργότερα και οι κάτοικοι χθες τα ξανάεριξαν"!
Επιτέλους ας καταλάβουν κάποιοι ότι η Αθήνα έχει ανάγκη την παραμικρή έκταση πρασίνου και η απώλεια έστω ενός ακόμα δέντρου, είναι σημαντική για το ήδη βεβαρυμένο περιβάλλον του λεκανοπεδίου. Μετά την απώλεια του πνεύμονα της Πάρνηθας και τις φωτιές πάλι σε Πεντέλη και Υμηττό, πέραν του ότι δεν υπάρχουν χώροι πρασίνου για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αλλά και η περιεκτικότητα του αέρα σε οξυγόνο είναι στα όρια του συναγερμού (όπως έχουν τονίσει οι επιστήμονες). Ας ελπίσουμε πως δεν θα χαθεί άλλη μία δασική έκταση...


Υ.Γ.Να ευχαριστήσω την πρωτοβουλία των κατοίκων Καισαριανής για τις φωτογραφίες που μας έστειλαν, από παλιότερες ενέργειές τους!

0 σχόλια on "ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΙΣ 24/2/08"

Επισκέψεις από 28/6/07...