ΔΑΝΙΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΑΚΤΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!

On: 17.9.09


Μία είδηση που δημοσιεύεται από πολλά μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο αφορά το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο που εγκαινιάστηκε από την Δανία στην μαύρη θάλασσα. Στο in.gr διαβάζουμε:

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, μια εγκατάσταση με 91 ανεμογεννήτριες που καταλαμβάνει έκταση 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στη Βόρεια Θάλασσα, 30 χλμ από τις δυτικές ακτές της Δανίας.
Το πάρκο Horns Rev 2 θα καλύπτει τις ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα 200.000 νοικοκυριών, ανακοίνωσε η δανική εταιρεία ενέργειας Dong Energy. Οι ανεμογεννήτριες, κατασκευής της Siemens, έχουν συνολική ισχύ 2,3 Megawatt.
μεγαβάτ ανά ώρα έκαστη.
Είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια αιολική εγκατάσταση τόσο ως προς τον αριθμό των ανεμογεννητριών όσο και ως προς την έκταση, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το Horns Rev 2, κόστους 469 εκατ. ευρώ, είναι το ένατο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάζεται στη Δανία από το 1991.
Στα εγκαίνια παρέστη ο ο πρίγκιπας της Δανίας Φρέντερικ καθώς και η υπουργός Κλίματος και Ενέργειας Κόνι Χεντεγκαάρντ, η οποία σημείωσε ότι το έργο «επισφραγίζει τη θέση της Δανίας ως παγκόσμιου πρωταθλητή της αιολικής ενέργειας».
Οι ανεμογεννήτριες καλύπτουν σήμερα το 20% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Η Δανία πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων ενέργειας και σίγουρα θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για εμάς. Αυτό το άρθρο, όπως και τα ενεργειακά στατιστικά της χώρας (στα αγγλικά) για το 2007 (δυστυχώς δεν βρήκα κάποια νεώτερη έκδοση) θα πρέπει να μας βάλουν όλους σε σκέψεις, μιας και εν έτει 2009 ακόμα παράγουμε ως Ελλάδα σε τεράστιο ποσοστό ηλεκτρική ενέργεια από λιθάνθρακα...

Η φωτογραφία είναι από ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο του ιστολογίου "Μενεξεδιά" και απεικονίζεται ένα μέρος των ανεμογεννητριών που υπάρχουν στο Horns Rev 1.

0 σχόλια on "ΔΑΝΙΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΕΡΑΚΤΙΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...