ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"!

On: 29.3.10



Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε πολλά για την "Ώρα της γης". Όπως διαβάζουμε στο site της WWF που είναι υπεύθυνη για την δράση: "H Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Μόλις ένα χρόνο αργότερα, η Ώρα της Γης άγγιξε 50 εκατομμύρια πολίτες σε 35 χώρες ανά τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο κίνημα υπέρ ενός βιώσιμου μέλλοντος.[...]".
Δεν μπορώ σε αυτή την πράξη να δω τίποτα πιο πολύ από μια συμβολική δράση, με σκοπό να δημιουργήσει κουβέντα γύρω από το περιβάλλον και την υποβάθμισή του. Παρόλα αυτά, ακόμα και να κλείσουμε το φως μας για μια ώρα, δεν βοηθάμε ούτε στο ελάχιστο το περιβάλλον, καθώς όπως ξέρουμε στην Ελλάδα και όχι μόνο η παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται σε θερμοηλεκτρικά εργοστάσια, τα οποία σε περίπτωση που τεθούν εκτός λειτουργίας έστω και για λίγο, για να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία μπορεί να χρειαστούν ίσως και ένα μήνα. Οπότε αναγκαστικά η ενέργεια συνεχίζει να παράγεται και επειδή δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκευτεί, όταν δεν καταναλώνεται χάνεται στο περιβάλλον.
Εκτός αυτού, όταν σαν πολίτης κλείνω τα φώτα μου για μια ώρα και όλο τον υπόλοιπο χρόνο υιοθετώ μία άκρως εχθρική συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον δεν έχω καταφέρει απολύτως τίποτα. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που δεν είμαι ένας μόνο πολίτης, αλλά ένας οργανισμός ή ένα κράτος. Είδαμε ότι σταμάτησε να φωταγωγείται η Βουλή και η Ακρόπολη, αλλά πέρα απ' αυτό το κράτος συνεχίζει να μην στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεχίζει να μην εκμεταλλεύεται την ανακύκλωση όπως θα έπρεπε, συνεχίζει να αφήνει κάθε καλοκαίρι τα δάση απροστάτευτα σε κάθε λογής μανιακούς και γενικότερα συμβάλλει τα μέγιστα στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην χώρα μας.
Δεν λέω, σαν κίνηση καλή είναι, αλλά [πέραν της κοροϊδίας που νιώθω όταν κάποιοι σβήνουν τα φώτα τους, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να σκεφτούν τον συμβολισμό της πράξης αυτής] πρέπει να υπάρχει συνολική αλλαγή της στάσης μας προς το περιβάλλον και σωστότερη αντιμετώπισή του.

2 σχόλια on "ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ"!"

Unknown είπε...

Νομίζω 'οτι έχει δίκιο όποιος το έγραψε και ότι η σκέψη του είναι σωστή.

Ανώνυμος είπε...

και εγω νομιζω πως ειναι πολυ καλη ιδεα αυτη !!

Επισκέψεις από 28/6/07...