ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

On: 5.7.07

Mετά τις πρόσφατες φωτιές στους μεγαλύτερους δασικούς πνεύμονες της χώρας μας και όχι μόνο, διάχυτη είναι η ανησυχία όλων όσων ασχολούνται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που χτυπάει τις πόρτες μας εντονότερα από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Ένα βασικό αίτημα όλων είναι, να μην καταπατηθούν οι αποτεφρωμένες δασικές εκτάσεις και καλούν το κράτος που μπορεί να το αποτρέψει, να σταθεί εκφραστής του αιτήματος αυτού. Όμως την ίδια στιγμή που ο προθυπουργός και οι υπεύθυνοι υπουργοί μιλούν για άμεση αντίδραση, για πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και για άμεση σύνταξη σχεδίου αναδάσωσης, οι κρατικοί μηχανισμοί πράττουν προς την αντίθετη κατεύθυνση.Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιάννης Αλαβάνος, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση των νερών:«Ο πρωθυπουργός κήρυξε την άμεση αναδάσωση των καμένων περιοχών και κανείς δεν αμφιβάλλει για τις προθέσεις του. Την ίδια στιγμή, όμως, η πολιτεία δεν έχει αποφασίσει ποιο είναι τελικά το δάσος και με βάση ποιες αεροφωτογραφίες θα το ορίσει», ενώ πρόσθεσε επίσης ότι:«σε κάθε φωτιά, παρά τις αποφάσεις για αναδάσωση, τουλάχιστον 150 στρέμματα καταλήγουν για οικοπεδοποίηση» και εξέφρασε την άποψη ότι «η σύνταξη δασικών χαρτών από το Κτηματολόγιο θα αποτύχει».
Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι πως κάθε χρόνο υπάρχουν 5000 αιτήσεις για αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων, κατά συντριπτική πλειοψηφία στην Αττική.Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Κερατέας στους χάρτες φαίνεται σαν δασική περιοχή,ενώ στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος της είναι κατοικημένη περιοχή...
Υ.Γ.Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο, στάθηκε ένα άρθρο στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"...Μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=54559524

0 σχόλια on "ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ"

Επισκέψεις από 28/6/07...