ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ (ΗΛΕΙΑ)!

On: 27.8.07

Εδώ και τέσσερις μέρες η χώρα έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η πλειοψηφία των πολιτών μιλάει για το προφανές, δηλαδή πως όλο αυτό είναι ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών. Οι χιλιάδες ξεσπιτωμένοι άνθρωποι προκαλούν οργή στον καθένα μας, μα περισσότερο από όλα είναι οι 62 μέχρι στιγμής νεκροί σε όλη τη χώρα, που όπως όλα φαίνονται, είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν...

Η Ηλεία είναι η περιοχή που έχει πληγεί πιο πολύ από τον κάθε νομό. Το 95% των χωριών έχουν πληγεί με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο. Δηλαδή ακόμα και στα χωριά που δεν έχουν καεί σπίτια αυτά καθεαυτά, έχουν καεί τα χωράφια και οι κτηνοτροφικές μονάδες, που για κάποιον που μένει στην πόλη δεν φαίνεται και τόσο τραγικό, αλλά για αυτούς τους ανθρώπους τα αμπέλια, οι ελιές και οι κτηνοτροφικές μονάδες ήταν η μόνη πηγή εισοδήματος, άρα και το μέσο επιβίωσής τους. Όπως μου έχουν πει άτομα που έχουν σχέση με την περιοχή, η οικονομική καταστροφή είναι ολοκληρωτική για τους ανθρώπους εκεί και αν δεν υπάρξει βοήθεια από το κράτος, είναι αναγκασμένοι να μεταναστεύσουν εσωτερικά και να εγκαταλήψουν τον τόπο τους. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έως αργά το βράδυ της Κυριακής είχαν αποτεφρωθεί στην Ηλεία πάνω από 400.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, ενώ είχαν εκκενωθεί 69 χωριά.

Όμως οι νεκροί στην περιοχή δεν είναι λίγοι και αν δεν υπάρξει οργανωμένο σχέδιο απομάκρυνσης των κατοίκων, θα υπάρξουν και άλλοι. Πώς μπορούν να μας κοροϊδεύουν, λέγοντάς μας πως έχουν σχέδιο για την περιοχή και λίγη ώρα αργότερα να καίγεται ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας, το λίκνο των ολυμπιακών αγώνων, καθώς και το κύριο σημείο προβολής μαζί με την Ακρόπολη, της χώρας μας στο εξωτερικό; Είναι τόσο ανοργάνωτοι, ώστε άνθρωποι, που οι φλόγες έκαιγαν τα χωριά τους, έφυγαν έντρομοι προς πάσα κατεύθυνση και κάηκαν ζωντανοί στον δρόμο, όπου κανείς δεν τους απαγόρεψε να ακολουθήσουν...Τραγικά παραδείγματα, αυτά της μητέρας με τα τέσσερα παιδιά της και της γιαγιάς με τα δυο της εγγόνια.

0 σχόλια on "ΠΥΡΙΝΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ (ΗΛΕΙΑ)!"

Επισκέψεις από 28/6/07...