ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

On: 31.10.07


Με μια επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ , χωρίς καμία δυσκολία μπορεί να διαπιστώσει κανείς την σπατάλη που γίνεται στις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης. Οι περισσότεροι βάζουν 2-3 πράγματα μόνο σε κάθε σακούλα χωρίζοντάς τα συνήθως κατά είδος...αλλού το τυρί και αλλού το ζαμπόν...έτσι κι αλλιώς τσάμπα είναι! Τσάμπα; Ε, δεν παίρνω και 2-3 αχρησιμοποίητες για το σπίτι; Χρειάζονται αυτές...
Αυτό όμως ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! Μιλάμε για 60.000 τόνους πλαστικού μιας χρήσης που καταναλώνει η Ελλάδα ετησίως! Μιλάμε για σακούλες κατασκευασμένες από μη ανακυκλώσιμα υλικά, των οποίων η αποσύνθεση είναι πολύ δύσκολη τόσο στο έδαφος όσο και στο νερό...για την ακρίβεια στο νερό είναι δυσκολότερη!
Το θέμα είναι το τι μπορεί να γίνει για να μειωθεί αυτή η υπερκατανάλωση! Σε άλλες χώρες όπως πχ. στη Γερμανία και την Ελβετία έχουν επαναφέρει το διχτάκι και τις υφασμάτινες τσάντες, τις οποίες αγοράζει ο καταναλωτής και χρησιμοποιεί κάθε φορά που πάει για ψώνια. Η άλλη λύση είναι η χρέωση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης. Η Ιρλανδία είναι μια από τις χώρες που εφαρμόζουν αυτό το μέτρο και...με επιτυχία μπορεί να συμπεράνει κανείς, αφού έχει μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού μιας χρήσης κατά 90%!
Η καλύτερη επιλογή είναι η εφαρμογή και των δύο μέτρων ταυτόχρονα...έτσι όποιος δε θα θέλει να αγοράζει τις πλαστικές σακούλες του σούπερ μάρκετ, θα φέρνει από το σπίτι του! Πρέπει όμως αυτό να εφαρμοσθεί μαζικά για να έχει τα απαιτούμενα αποτελέσματα!

1 σχόλια on "ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ"

αμμος είπε...

Παιδιά, ευχαριστώ για το λινκ εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, αντα ποδώσαμε κι από τη μεριά μας. Διαβάζοντας τα τελευταία ποστ σας, εχει ενδιαφέρον ότι το μπλογκ σας έχει πολλή πληροφορία, από ευαισθησία και αγκαλίτσες με τα δέντρα έχει γεμίσει η μπλογκόσφαιρα. Να είστε καλά!

Επισκέψεις από 28/6/07...