ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ από Α.Π.Ε.

On: 26.11.07

Για άλλη μία φορά έκανα την βόλτα μου στον χαώδη κόσμο του ίντερνετ, με οδηγό τις δημοφιλέστερες search engines…Οπότε κάποια στιγμή έφτασα εδώ .Πρόκειται για τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΕΣΗΑΠΕ), που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1997. Εταίροι-μέλη του ΕΣΗΑΠΕ είναι, σύμφωνα με το καταστατικό του, νομικά πρόσωπα με έδρα μέσα στην ελληνική επικράτεια, των οποίων ο σκοπός συναρτάται με την κατασκευή μονάδων παραγωγής και εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας, καθώς και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και τα οποία έχουν προβεί σε ανάλογες επενδύσεις, ή έχουν λάβει τις κατά νόμο άδειες για μία τουλάχιστον συναφή επένδυση, ή βρίσκονται στη διαδικασία έκδοσης των κατά νόμο απαιτούμενων αδειών. Σήμερα αριθμεί πάνω από 60 εταιρίες-μέλη. Σκοποί του είναι:
α) Η προώθηση της αιολικής ενέργειας και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και της συναφούς επιχειρηματικής δραστηριότητας των εταιρειών-μελών του.
β) Η μελέτη ζητημάτων που ενδιαφέρουν τις εταιρείες-μέλη του.
γ) Η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων των εταιρειών-μελών του και η αλληλεγγύη μεταξύ τους
δ) Ο συντονισμός δράσης των εταιρειών-μελών του για την επίτευξη των κοινών στόχων τους και η αρμονική συνεργασία και αλληλοϋποστήριξή μεταξύ τους.

Εννοείται πως μιλάμε για κάποιους επιχειρηματίες, οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από την προσπάθειά τους αυτή, αλλά σίγουρα βοηθούν σε κάτι πολύ σημαντικό!Στην μείωση των εκπομπών CO2, από την καύση λιγνίτη ή λιθάνθρακα και στην όσο λιγότερο γίνεται υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά μιλάμε για μία σχετικά μικρή και όχι γενικευμένη προσπάθεια…Την ίδια ώρα, μην ξεχνάμε πως η ΔΕΗ προσπαθεί να δημιουργήσει καινούργιες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρισμού από λιθάνθρακα (http://perivallonsos.blogspot.com/2007/10/blog-post_22.html ), όντας μία από τις πιο ρυπογόνες επιχειρήσεις της Ευρώπης και η πιο ρυπογόνα της χώρας (παράγει πάνω από το 50% των ρύπων ετησίως)…Βλέπετε το οικονομικό κέρδος από τις ΑΠΕ είναι μικρότερο από τις πηγές που χρησιμοποιεί τώρα και όπως επισημαίνουν πολλοί επιστήμονες, κανείς δεν προτίθεται να πληρώσει για το περιβάλλον. Κατά την γνώμη μου, αν η ΔΕΗ είχε επιχειρήσει να αξιοποιήσει έστω και στο ελάχιστο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί και σίγουρα η -πρώην κρατική- επιχείρηση θα ήταν πολύ κερδοφόρα...

Υ.Γ. Διαβάστε και το παρακάτω ενδιαφέρων άρθρο της Ελευθεροτυπίας,με τίτλο: Ρεύμα από «ΔΕΗ γειτονιάς» (http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=16.06.2005,id=9114440 )

0 σχόλια on "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ από Α.Π.Ε."

Επισκέψεις από 28/6/07...