ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ!

On: 5.1.08


Το μείζον θέμα των παράνομων χωματερών στην χώρα μας επανήλθε μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 25.12.07 σε χωματερή στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σκάι η περιοχή έχει μετατραπεί σε χωματερή, με ευθύνη του δήμου, ενώ όπως δήλωσε στο κανάλι ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, η χωματερή εκτείνεται από το Μαρκόπουλο ως τα Καλύβια, ενώ υπάρχουν και υπόνοιες για παράνομη ρίψη νοσοκομειακών αποβλήτων!
Σύμφωνα πάλι με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου: "εδώ και 20 χρόνια περισσότεροι από 1.500 τόνοι σκουπιδιών πετιούνται καθημερινά στις 21 παράνομες χωματερές της Αττικής. Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος είναι τεράστια, αφού μέσα στις χωματερές αυτές εκτός από τα αστικά απορρίμματα είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχουν θαφτεί και απόβλητα «εχθρικά» προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Οι δήμαρχοι και οι κοινοτάρχες που διατηρούν τις παράνομες χωματερές εδώ και δεκαετίες λειτουργούν με την ανοχή του κράτους, αφού ποτέ η Δικαιοσύνη δεν στράφηκε σε βάρος τους παρά το οικολογικό έγκλημα που διαπράττουν. Ποτέ δεν έγινε επέμβαση της Αστυνομίας και ποτέ κάποιος εισαγγελέας δεν διέταξε έστω μια έρευνα. Οι δικαιολογίες που προβάλλουν εδώ και χρόνια οι ΟΤΑ με τις παράνομες χωματερές είναι ότι οι ποσότητες των σκουπιδιών που θάβονται είναι μικρές και επιπλέον δεν τους δέχονται στον ΧΥΤΑ της Φυλής επειδή αυτοί δεν δέχονται να κατασκευαστούν ΧΥΤΑ στις περιοχές τους".
Δηλαδή τι θα πρέπει να γίνει για να αντιδράσει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς; Τι θα πρέπει να συμβεί;Τα μηνύματα δεν τα λαμβάνουν; Δεν βλέπουν την συνεχόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση;Δεν έμαθαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού; Τι θα πρέπει να γίνει για να αντιδράσουμε μαζικά; Περηφανευόμαστε εδώ και 20 και βάλε χρόνια, πως ανήκουμε πλέον στην Ευρώπη. Επικαλούμαστε συχνά τα παραδείγματα άλλων Ευρωπαϊκών κρατών, για να αιτιολογήσουμε τις πράξεις μας. Ποιες άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν τόσες πολλές παράνομες χωματερές και ποιές άλλες χώρες δεν φροντίζουν να εξαλείψουν όλα τα φαινόμενα αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής; Για πολλούς μπορεί να γίνομαι γραφικός, αλλά στο σημείο που έχουμε φτάσει, κάθε βήμα προστασίας του περιβάλλοντος είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό! Είναι ζήτημα ζωής, ποιοτικής ζωής, για εμάς και τις επόμενες γενιές που θα πατήσουν πάνω σε αυτό τον πλανήτη!


Υ.Γ.Το άρθρο του Ελεύθερου Τύπου, δημοσιεύτηκε την Κυριακή 16.12.07 και βρίσκεται εδώ.
Υ.Γ.2.Το δημοσίευμα του
Σκάι βρίσκεται εδώ.

0 σχόλια on "ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...