ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ!

On: 10.1.08




"Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης, υλοποιεί το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση νερού στο Δήμο Νέας Σμύρνης», με χρηματοδότηση του έργου «Δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης ανέργων με την ενεργό συμμετοχή των μη κυβερνητικών οργανώσεων» του Υπουργείου Απασχόλησης.
Στα πλαίσια του προγράμματος γίνεται ενημέρωση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους Δημότες της Νέας Σμύρνης, για τις δράσεις και τους στόχους του προγράμματος, καθώς και για πρακτικές εξοικονόμησης νερού και τους νέους τομείς στην απασχόληση που διανοίγονται μέσω της καλλιέργειας μιας «νέας κουλτούρας για το νερό». Μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη θα λειτουργεί «ενημερωτικό περίπτερο» σε εκδηλώσεις των Ιονικών Γιορτών, στο άλσος Νέας Σμύρνης, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν ανοιχτές ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε όλους τους δημότες – καταναλωτές νερού (νοικοκυρές, εργαζόμενους, επιχειρηματίες), αλλά και σε ανέργους/ νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, για την ενημέρωσή τους πάνω σε θέματα εξοικονόμησης νερού και επαγγέλματα που προκύπτουν από την ανάγκη για την ορθολογική διαχείριση του."

Άλλη μία αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στην χώρα μας, έστω και αν είναι περιορισμένη σε έκταση. Το καλό θα είναι το εγχείρημα αυτό, να μην μείνει σε μία περιοχή, αλλά να απλωθεί σε όλη τη χώρα και επιτέλους να μπουν στα σχολεία,τέτοια θέματα διαμόρφωσης περιβαλλοντικής συνείδησης στηριζόμενα με κάθε μέσο από την πολιτεία. Γιατί μια μεγάλη αλλαγή, πρέπει να έχει ως βάση της την νέα γενιά και τα παιδιά.

Ένα καλό παράδειγμα είναι οι κάδοι στις παραλίες, όπου πριν 20 χρόνια(με σήμα κατατεθέν το γλάρο) ξεκίνησε η εκστρατεία για να μην πετιούνται σκουπίδια στις παραλίες. Πολλοί τότε δυσανασχέτησαν με τα μέτρα, όμως τα τότε παιδιά, που από μικρά είχανε μάθει να μην πετάνε σκουπίδια, τους φάνηκε αυτονόητο το να ψάχνουν κάποιον κάδο και έτσι έιναι μέχρι σήμερα.



Υ.Γ.Το παραπάνω κομμάτι(μέσα σε παρένθεση) είναι από το site της οργάνωσης Μεσόγειος SOS.

Y.Γ2.Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες: Σταυρούλα Κορδέλα, stavroula@medsos.gr

0 σχόλια on "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ-ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...