ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!

On: 2.2.08


"Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτσμού σε 2.000 άτομα, έδειξε πως οι Έλληνες έχουν αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση. Η δημιουργία αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος και η «ανυπακοή» των βουλευτών στις κομματικές πολιτικές όταν κρίνονται σοβαρές οικολογικές υποθέσεις, είναι δύο από τις βασικές προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών".
Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. υπάρχει ανεξάρτητο υπουργείο περιβάλλοντος, ώστε να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα τα θέματα που το αφορούν, ενώ το περιβάλλον είναι στις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής πολιτικής.
Αυτό θα πρέπει να είναι ένα πρώτο βήμα, καθώς μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε, πως παρόλες τις καταγγελίες για διάφορες παραβιάσεις, με μία από τις σημαντικότερες αυτή του Ασωπού ποταμού και τις διαπιστώσεις από τους υπευθύνους, το πρόβλημα παραμένει άλυτο και δεν διαφαίνεται να υπάρχουν βήματα προόδου...Ενώ ας μην ξεχνάμε και άλλα θέματα, στα οποία το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. δεν έχει πράξει τα πρέποντα, θέλοντας να μετατρέψει το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό σε πόλη και όχι σε πάρκο, στις μελέτες για δημιουργία λιμενικού κόμβου στη Ν. Κρήτη και συγκεκριμένα στη Μεσαριά, στην μη προστασία υγροτόπων και χώρων σημαντικής περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς(βλ. Κάντανος) και τόσα άλλα που έχουν κιόλας αναφερθεί σε αυτό εδώ το ιστολόγιο...
Αν θέλουμε όντως να λέμε πως ενδιαφερόμαστε για τον τόπο μας, θα πρέπει να πιέσουμε συνολικά και με τον τρόπο του ο καθένας, για να γίνει αυτή η ανάγκη (και όχι απλώς επιθυμία) πράξη.

Η δική σας γνώμη ποιά είναι;




Υ.Γ.Δείτε τα σχετικά άρθρα στο contra.gr (απ' όπου έχουν παρθεί τα στοιχεία της έρευνας) και στο skai.gr!
Υ.Γ2.Η φωτογραφία είναι από http://tera-amou.pblogs.gr/

0 σχόλια on "ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ:ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΥΠ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...