ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND!

On: 7.3.08

Λοιπόν, θα ήθελα να αφιερώσετε και 'σεις λίγο από τον χρόνο σας και να υπογράψετε στην συλλογή υπογραφών που ξεκίνησε το ιστολόγιο "η άλλη Σαντορίνη μας" και αφορά την ανέλκυση του sea diamond από τον βυθό του νησιού!
Όπως αναφέρεται και στο blog:"Σε περίπτωση μη άμεσης ανέλκυσης του ναυαγίου, λόγω της διάβρωσης των υλικών, θα προκληθεί μεγάλου μεγέθους ρύπανση.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει ο κ. Τσιμπίδης ( Επίτιμος Ερευνητής Θαλάσσιας Βιολογίας) , το ναυάγιο συνεχίζει να παραμένει στο βυθό, φέροντας τεράστιες ποσότητες τοξικών χημικών ουσιών. Η έντονη ηλεκτρόλυση επιταχύνει τη διάβρωση των διαφόρων τμημάτων του ναυαγίου (σκελετός πλοίου, δίκτυα σωληνώσεων, δεξαμενές, χώροι αποθήκευσης, ηλεκτρονικές συσκευές), με αποτέλεσμα να υπάρξει αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, διαρροή και απορρόφηση τοξικών ουσιών από τα θαλάσσια οικοσυστήματα, καθώς θα έχουν διαλυθεί οι δομές που τα συγκρατούν".


Η διεύθυνση βρίσκεται εδώ !!!


Για να βοηθήσετε την προσπάθεια μπορείτε να προωθήσετε το μήνυμα στους συνδέσμους σας!!!Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητητη!!!Ας προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μία καταστροφή που αν συμβεί, θα εξαφανίσει την ζωή σε ολόκληρο το Αιγαίο!!!!


Υ.Γ.Η φωτογραφία είναι της greta _y_doraimon

4 σχόλια on "ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEA DIAMOND!"

ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ & ανατίναξης πυρηνικών εργοστασίων είπε...

Προφανώς από αβλεψία, χρησιμοποιήθηκε η λέξη καθέλκυση αντί της λέξης ανέλκυση.
Πάντως ζητήματα, όπως αυτό, πρέπει να τα θυμίζουμε συνεχώς, γιατί δείχνουν την υποκρισία των διάφορων "εκλεκτών".

Tasos είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση!!!Αν και το έλεγξα, δεν το είδα καθόλου!!!


Θα πρέπει να κοιτάξουμε να μην "κοιμηθούμε" πως έχουμε δει τα χειρότερα, γιατί αν επαναπαυτούμε τώρα, θα έρθουν ακόμα χειρότερα. και θα πρέπει να σταματήσουμε να ξεχνάμε όσα έχουν συμβεί με το που φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας...

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου άποψη, φίλοι μου, τα πράγματα σχετικά με αυτό το ναυάγιο είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολα.
Ένα τέτοιο πλοίο, ποτέ δεν θα βυθίζονταν σε αυτές τις καιρικές συνθήκες. Καθόλου τυχαία βέβαια και η επιλογή της τοποθεσίας. "Τα λεφτά είναι πάρα πολλά", από το "στημένο αυτό Ναυάγιο". Δεν νομίζω ότι πρόκειται ποτέ να ανελκυστεί, εκτός και αν υπάρξουν τα "αντίστοιχα οικονομικά συμφέροντα", που θα τείνουν και θα "προσελκύσουν" κάποιους υπέρ αυτής της απόφασης.
Το μόνο που θα πρέπει να ελπίζουμε, είναι έστω η πλήρης άντληση όλων των "υγρών στοιχείων" ,στο εσωτερικό του πλοίου, που δυστηχώς όμως κάτι τέτοιο, δεν "ερεθίζει" και πολύ από οικονομικής πάντα πλευράς, ώς αναφορά την "οικονομική εκμετάλλευση", τους "αντίστοιχους ενδιαφερομένους"...!!!

Tasos είπε...

Ας μην βλέπουμε παντού συνωμοσίες. Εδώ έχουν συμβεί πολύ πιο απίθανα πράγματα, που λέμε, δεν θα μπορούσαν να συμβούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά έγιναν. Το θέμα είναι πως δεν ενδιαφέρεται η εταιρία, γιατί θα έχει τρομερή οικονομική ζημία, να ανελκύσει το ναυάγιο. Εκεί είναι που πρέπει να "πιέσουμε" εμείς ως πολίτες για να επέμβει δραστικά η πολιτεία και να λυθεί το ζήτημα...και θα το ξαναπώ!Ας μην βλέπουμε παντού συνωμοσίες,φαντάσματα και στημένα ναυάγια!

Επισκέψεις από 28/6/07...