ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΕΞΕΙΣ...

On: 7.6.08

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος. Τι πρωτότυπο! Όλοι ξαφνικά θυμήθηκαν το περιβάλλον, τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε με την συμπεριφορά μας απέναντί στην φύση. Για μια μέρα όλοι μιλούσαν για το πως θα πρέπει ν' αλλάξουμε συμπεριφορά, να γίνουμε πιο "φιλικοί" προς το περιβάλλον και πολλά άλλα, που νιώθεις πως για τους περισσότερους είναι "λόγια του αέρα".Εγώ έχω την απορία, πόσοι από όλους αυτούς τους αξιωματούχους(πάσης φύσεως) και μη, άφησαν έστω και μια μέρα τ' αυτοκίνητά τους στο σπίτι, πόσοι άφησαν για ανακύκλωση έστω και μια παλιά εφημερίδα, πόσοι δεν πέταξαν έστω και ένα σκουπίδι κάτω.
Τι συνηθισμένο, και όμως απαραίτητο να λεχθεί ξανά!Δεν έχει σημασία να θυμόμαστε το περιβάλλον μια μέρα το χρόνο και αυτό τύποις!Πρέπει να αλλάξουμε κάποιες από τις συνήθειές μας και κάθε μέρα που περνάει να σκεφτόμαστε το περιβάλλον. Ούτως ή άλλως, ο καθένας μπορεί με πολύ "μικρά" πράγματα να βοηθήσει. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό. Όλοι φαντάζομαι θα το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους.
Θυμάμαι το περιβάλλον, δεν σημαίνει λέω ή κάνω κάτι στις 5 Ιουνίου κάθε χρόνο. Θυμάμαι το περιβάλλον σημαίνει κάνω κάτι κάθε μέρα που περνάει, ώστε να μπορέσω να ζήσω κι εγώ και οι επόμενες γενιές καλύτερα και ποιοτικότερα...


Photo by Mornby .

0 σχόλια on "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΕΞΕΙΣ..."

Επισκέψεις από 28/6/07...