ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΣΑΣ!

On: 21.6.09

Εδώ και καιρό, ακούμε για κόμματα οικολόγων, για πράσινες πολιτικές που μπορεί να εκφράζει κάποιο κόμμα και γενικότερα, αν κάποιο κόμμα είναι στο σύνολό του ή όχι πράσινο. Πιστεύω πως μέσω αυτού εδώ του βήματος, είναι τουλάχιστον αστείο να αρχίσουν να εκφράζονται πολιτικές απόψεις, αφού το περιβάλλον μας αφορά όλους και είμαστε όλοι μαζί υπεύθυνοι λιγότερο ή περισσότερο, για οτιδήποτε καλό ή κακό συμβαίνει και θα έπρεπε τα θέματα που το αφορούν να μας ενώνουν και όχι να μας διαχωρίζουν, όπως κάνουν τα περισσότερα θέματα την καθημερινότητας.
Πριν από λίγες μέρες, έπεσε στην αντίληψή μου ένα άρθρο από το econews:
Ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, προχώρησε στην περισυλλογή και ανακύκλωση του υλικού, που χρησιμοποιήθηκε από τα πολιτικά κόμματα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και την ημέρα της διαδικασίας των Ευρωεκλογών.
Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε προεκλογικά κυρίως στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων, μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, και την ημέρα της εκλογικής διαδικασίας στα 90 περίπου σχολικά συγκροτήματα εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.
Περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι του Δήμου με 10 οχήματα ανακύκλωσης συγκέντρωσαν συνολικά 110 τόνους, κυρίως χαρτιού, εκ των οποίων οι 75 τόνοι αφορούσαν υλικό για αφίσες.
Από την εικόνα που παρουσίασε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η Αθήνα, γίνεται αντιληπτό ότι τα πολιτικά κόμματα τελικά δεν στάθηκαν στο ύψος των περιβαλλοντικών περιστάσεων, τη στιγμή που έχουν θέσει ως προτεραιότητά τους την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση του πρασίνου.
Μόνο ο όγκος του χαρτιού που χρησιμοποιήθηκε για τις αφίσες των κομμάτων αντιστοιχεί στην καταστροφή 1.275 δέντρων.
Ο Δήμος Αθηναίων εκτιμώντας ότι το αναφαίρετο δικαίωμα της ενημέρωσης των πολιτών από τα πολιτικά κόμματα μπορεί να ασκηθεί ολοκληρωμένα από τα ΜΜΕ – έντυπα και ηλεκτρονικά – καθώς και τους θεσμοθετημένους από το Δήμο σχετικούς κοινόχρηστους χώρους, απευθύνει έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα να επαναξιολογήσουν τη στάση τους και να λειτουργήσουν στο μέλλον αντάξια με την πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας.

Αυτή είναι η αγωνία που έχετε κύριοι για το περιβάλλον; Μάλιστα αν κάποιος κάνει μια βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας, θα διαπιστώσει ότι ένας μεγάλος όγκος από αφίσες δεν έχει μαζευτεί και ούτε πρόκειται να μαζευτεί, από τους κύριους που "κονταροχτυπήθηκαν" πριν από τις ευρωεκλογές για τα θέματα της οικολογίας, του περιβάλλοντος, των πράσινων κομμάτων κλπ!

Υ.Γ.Η φωτογραφία είναι από ένα άρθρο από το apnea.gr και είναι μια τυχαία φωτογραφία, χωρίς να θέλουμε να στοχοποιηθεί κάποιο συγκεκριμένο κόμμα.

0 σχόλια on "ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ ΣΑΣ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...