ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΧΩΡΟ 15 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!

On: 29.9.09

Χθες το πρωί εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μαζί με εκπροσώπους φορέων και μερικών πολιτικών κομμάτων άνοιξαν το συρματόπλεγμα του στρατοπέδου της πρώην αεροπορικής μονάδας 129 ΠΥ και μέσα σε τρεις ώρες είχαν συρματοπλέξει έκταση περίπου 15 στρεμμάτων εγκαθιστώντας παιδική χαρά, γήπεδο 5 επί 5 και εννέα πάγκους για να κάθονται οι επισκέπτες.
Ο χώρος βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, εκεί όπου ξεκινά το συρματόπλεγμα επί της Βουλιαγμένης μετά τον ανισόπεδο κόμβο με την οδό Αλεξιουπόλεως. Εως πρόσφατα φιλοξενούσε τη μονάδα 129 ΠΥ, που έχει μεταφερθεί χωρίς να έχουν απομακρυνθεί ακόμη όλες οι δραστηριότητες από την περιοχή. Είναι γεμάτος πεύκα και ευκάλυπτους, τα οποία σώθηκαν χάρη στη λειτουργία του στρατοπέδου αλλά απειλήθηκαν από τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις νέες λεωφόρους.
Ο Δήμος Ελληνικού διεκδίκησε τον χώρο για να διατηρήσει το πράσινο και να τον αποδώσει στους πολίτες αλλά τα υπουργεία Οικονομίας και Αμυνας δεν έδωσαν τελική απάντηση. Τον περασμένο Μάιο έγινε μια πρώτη διέλευση πολιτών μέσα από τον χώρο και χθες έγινε πιο συγκεκριμένη κίνηση. Ο δήμαρχος Χρ. Κορτζίδης με τη συμπαράσταση πολλών βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπείας του ΚΚΕ αλλά και του ΠΑΣΟΚ (μήνυμα συμπαράστασης έστειλε ο Απ. Κακλαμάνης, παραβρέθηκε ο Σπ. Κουβέλης), εκατοντάδες κατοίκους κάθε ηλικίας με μπάλες και ποδήλατα μπήκαν στον χώρο, τον διαχώρισαν από τα σημεία του στρατοπέδου που πρέπει ακόμη να διαφυλαχτούν και απόλαυσαν το πράσινο έως το ηλιοβασίλεμα. Στόχος είναι να επεκταθεί ο ελεύθερος χώρος στα 25 στρέμματα και αυτό θα γίνει μόλις απομακρυνθούν κάποιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ο Χρ. Κορτζίδης ευχαρίστησε τους παρισταμένους μιλώντας για «ένα καλό παράδειγμα του πώς μπορούν κάτοικοι και φορείς με τις παρεμβάσεις τους να υπερασπιστούν και να απελευθερώσουν χώρους πρασίνου στην πόλη».
ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ


Το παραπάνω κείμενο (συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας) είναι άρθρο της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" με ημ/νία δημοσίευσης 28/9/09.
Σχόλιο: Ο δήμος Ελληνικού έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στα θέμα των ελεύθερων χώρων για τους δημότες του και τους επισκέπτες της περιοχής. Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε, είναι ότι αν υπάρχει βούληση από τους κατοίκους και την τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούν να επιτευχθούν πολλά και να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.
Μάλιστα ο δήμος Ελληνικού βρίσκεται σε μία περιοχή όπου οι παραλίες είναι κατειλημμένες από επιχειρήσεις και κέντρα διασκέδασης που δεν αφήνουν κανέναν άνευ αντιτίμου να εισέλθει!Αίσχος στους επιχειρηματίες και πολλά μπράβο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής! Δείτε ένα σχετικό παλιότερο άρθρο μας εδώ!

0 σχόλια on "ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΧΩΡΟ 15 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...