ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BLOG ACTION DAY 2009!

On: 15.10.09


H φετινή blog action day είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον. Πολλά θα γραφτούν σήμερα, αλλά το βασικό μήνυμα που θα πρέπει να περάσει είναι ότι δεν θα πρέπει να θυμόμαστε μια φορά ή μερικές φορές τον χρόνο το περιβάλλον, αλλά κάθε μέρα θα πρέπει να νοιαζόμαστε και με την συμπεριφορά μας να βοηθάμε ό,τι βρίσκεται γύρω μας. Τι νόημα θα είχε για παράδειγμα το να αφιερώσουμε μια μέρα που όλοι θα μιλάμε για την καταστροφή του Ασωπού, αν την επόμενη μέρα απλά "ξεχνούσαμε" το πρόβλημα;
Ειδικά τον τελευταίο καιρό (και όχι μόνο) συμβαίνουν στον κόσμο τριγύρω πολλές καταστροφές και δημιουργούνται πολλά πρόβλημα, τα οποία οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Το νερό σε μεγάλες περιοχές έχει μολυνθεί από την βιομηχανική δραστηριότητα, ο αέρας -ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα- δημιουργεί κινδύνους για τον ανθρώπινο οργανισμό, τα δάση αφανίζονται καθημερινά σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν τόσα άλλα, που για να τα αναφέρουμε θέλουμε βιβλίο και όχι μόνο μία ανάρτηση.
Ο καθένας μας σαν μονάδα, μπορεί να κάνει βασικά πράγματα για να βοηθήσει το περιβάλλον, όπως ανακύκλωση, να μην χρησιμοποιεί το αμάξι του αν μπορεί να πάρει Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α., αλλά το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει είναι να βοηθήσει να ενεργοποιηθούν οι γύρω του και όλοι μαζί να διαμορφώσουμε μία συμπεριφορά και μία στάση ζωής πραγματικά φιλική προς το περιβάλλον.
Πάνω απ' όλα αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τίποτα δεν μας έχει χαριστεί και πως όλα είναι δανεικά! Ό,τι παραλάβαμε είμαστε υποχρεωμένοι να το "επιστρέψουμε" στα παιδιά μας, αν όχι καλύτερο, τουλάχιστον όπως το βρήκαμε..

3 σχόλια on "ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ BLOG ACTION DAY 2009!"

Ανώνυμος είπε...

περιβάλλον

Ανώνυμος είπε...

uh... nice post..

Ανώνυμος είπε...

Who else thinks that Russia bears walking the streets, and the vodka flows like water?
And anyone can know that in this country the most beautiful girls?

Επισκέψεις από 28/6/07...