ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

On: 2.1.10


Ηλεκτρική ενέργεια που θα προέρχεται από τα κύματα της θάλασσας θα απολαμβάνουν στο μέλλον οι Κύπριοι καταναλωτές.
Ύστερα από μελέτες και ενέργειες τριών ετών η ισραηλινή εταιρεία «SDΕ» ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τελικές διαβουλεύσεις με κυπριακές και άλλες εταιρείες για διαμόρφωση κοινοπραξίας για την κατασκευή μονάδας που θα παράγει στην Κύπρο ηλεκτρισμό από την ενέργεια των κυμάτων της θάλασσας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», η ισραηλινή «SDΕ» ήταν μεταξύ των ενδιαφερομένων που βρήκαν ότι μπορούν να προσφέρουν σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού από την ενέργεια των κυμάτων με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, στην περίπτωση που η τεχνολογία –διεθνώς κατοχυρωμένη– που προσφέρει η ισραηλινή εταιρεία εγκατασταθεί στον κυματοθραύστη της μαρίνας Λάρνακας.
Ο διευθυντής της ισραηλινής «SDΕ», Σμουέλ Οβαντία, ο οποίος είναι και ο δημιουργός της συγκεκριμένης τεχνολογίας, που την κατοχύρωσε στις ΗΠΑ και το Ισραήλ, εξασφάλισε και τη συγκατάθεση του Ιδρύματος Ενέργειας Κύπρου, όπως και την ετοιμότητα για βοήθεια, για να εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο σύστημα μετατροπής της ενέργειας των κυμάτων σε ηλεκτρική ενέργεια.


To παραπάνω άρθρο και η φωτογραφία είναι από το skai.gr. Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Φιλελεύθερος. Επίσης η Δανία έχει αρχίσει ανάλογες προσπάθειες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ενέργεια που προσφέρουν τα κύματα.
Αυτός ο καινούριος τρόπος να παράγουμε ηλεκτρισμό θα έπρεπε να δίνει ακόμα περισσότερες ιδέες στην ΔΕΗ, ώστε να σταματήσει πια αυτή την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Μπορεί να έχει "μαλλιάσει" η γλώσσα μας να το τονίζουμε, αλλά έτσι πρέπει πια. Δεν μπορείς στον 21ο αιώνα να χρησιμοποιείς ξεπερασμένες και ρυπογόνες τεχνολογίες...

0 σχόλια on "ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...