ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!

On: 30.1.10



«Ο αγώνας ενάντια στην κυριαρχία και την επιβολή του ολοκληρωτικού ελέγχου επάνω στον άνθρωπο και τη φύση είναι αγώνας για τη ζωή και την ελευθερία. »

Η διοργάνωση δύο (!) ημερίδων, φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους, σχετικά με την ψηφιακή υγεία, η πρώτη και με την αγροτική παραγωγή του 21ου αιώνα η δεύτερη, στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα, υπό την αιγίδα μάλιστα του Δήμου Θηβαίων και του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου, από φορείς που έχουν αναλάβει την προπαγάνδιση και την προώθηση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, αποτελεί ακόμη μια σοβαρή πρόκληση και δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή μας, τους κατοίκους και το ήδη επιβαρημένο περιβάλλον της.
Τα μεταλλαγμένα, κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους.
Η χρονική στιγμή που συμβαίνει αυτό είναι σημαδιακή. Τώρα που οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, και προσπαθούν να βρούν μια άκρη με τα τεράστια θεσμικά, οικονομικά και καλλιεργητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τώρα, οι φορείς των ΓΤΟ επέλεξαν να πλασάρουν την "πράσινη Βιοτεχνολογία".
Η ευθύνη του Δήμου είναι τεράστια και η σπουδή του να δώσει βήμα σ’ αυτούς που απροκάλυπτα τα προωθούν, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και υποψίες.
Η τοπική κοινωνία έχει διατρανώσει κατηγορηματικά την αντίθεση της στα μεταλλαγμένα, με αποφάσεις ομόφωνες του Δημοτικού Συμβουλίου, και της Νομαρχίας, θέτοντας την Θήβα και την Βοιωτία, στο δίκτυο των ελληνικών πόλεων και Νομαρχιών ελεύθερων από τα μεταλλαγμένα.
Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιοτεχνολογίας ( European Federation of Biotechnology) υπογράφει την αφίσα και συμμετέχει σύμφωνα με το πρόγραμμα στην υλοποίηση των ημερίδων στη Θήβα με τον εκπρόσωπο της στην Ελλάδα, που δεν είναι άλλος από την BIONOVA http://www.bionova.gr/ εταιρεία προώθησης και ανάπτυξης της Βιοτεχνολογίας στην ΝΑ Ευρώπη με κέντρο την Ελλάδα. (Bionova: Δελτίο Τύπου Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008 ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα στην ημερίδα θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών. Ο τρόπος και όλη η μεθόδευση της παρουσίασης των ημερίδων, αποκαλύπτει ότι οι κινήσεις των βιοτεχνολογικών μηχανισμών γίνονται όλο και περισσότερο μελετημένες και ακολουθούνε πια πλάγιες και λιγότερο επισφαλείς οδούς για να την εφαρμογή του προγράμματός τους.
Η ατζέντα τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προώθηση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, βιοτεχνολογικές καινοτομίες σε ιατρική και βιολογία, το πατεντάρισμα γονιδιακού υλικού και συνεργασίες του επιχειρηματικού με τον ακαδημαϊκό κόσμο.
Επιδιώκουν έτσι, με προφάσεις επιστημονικής και κοινωνικής ανάπτυξης, να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για την αποδοχή των παραπάνω θεμάτων από την Πολιτεία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τους πολίτες ανοίγοντας τον δρόμο για την αμετάκλητη επιβολή των βιοτεχνολογικών εταιρειών.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεση μας σε μεθοδεύσεις που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να επιβάλουν την λεγόμενη πράσινη Βιοτεχνολογία που στην ουσία είναι η εφαρμογή των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην γεωργία.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

"...σ’ έναν κόσμο καθολικής εξαθλίωσης, το να λες την αλήθεια είναι επαναστατική πράξη". Η αντίσταση είναι η μόνη μας επιλογή!

Διαβάστε την συνέχεια στο ιστολόγιο της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον.

0 σχόλια on "ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...