ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 7/3 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ

On: 25.2.10


O χαρακτηρισμός της Αίγινας από τον Παύλο Ελευθεριάδη (Νέα του Σαρωνικού, 21 Ιανουαρίου 2010) ως «ο πρώτος και μοναδικός δήμος που ενδιαφέρθηκε – παγκοσμίως!» για το φαινόμενο των αεροψεκασμών “chemtrails”, δεν απέχει και τόσο από την πραγματικότητα. Αν αφήσουμε έξω από τους υπολογισμούς μας την ειδική περίπτωση της πόλης Εspaniola του Καναδά, όπου τα chemtrails προκάλεσαν γενική αναστάτωση το 1999, πραγματικά δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα μιας παρόμοιας συζήτησης και απόφασης από δημοτικό συμβούλιο, σίγουρα όχι στην Ευρώπη.

Αυτό όμως είναι θέμα για τους ιστορικούς. Εκείνο που απασχολεί σήμερα τους πολίτες είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. H υπόθεση περιπλέκεται από την ύπαρξη δύο ξεχωριστών τρόπων αντιμετώπισης του θέματος, από τη μια εκείνη των «ειδικών» που πάντα αφήνουν αδιευκρίνιστο το αν πιστεύουν ότι τα προγράμματα γεωμηχανικής με αεροψεκασμούς βρίσκονται στην εφαρμογή ή όχι, από την άλλη εκείνη των πολιτών σ΄ ολόκληρο τον κόσμο που αντιδρούν σε αυτά που βλέπουν στους ουρανούς.

Μια εκδήλωση τον περασμένο Δεκέμβρη στη συνάντηση κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Κοπεγχάγη, ανήκει ίσως σε τρίτη, ενδιάμεση, κατηγορία. Πρόκειται για τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η καναδική ομάδα ETC. Αυτοί οι ερευνητές, οι οποίο σαφώς αντιτίθενται στη γεωμηχανική, ισχυρίζονται ότι η υποτιθέμενη τεχνολογική «λύση» αυτού του είδους θα αρχίσει να προβάλλεται συστηματικά μετά από την «αποτυχία» της Κοπεγχάγης, με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόστηκε μετά από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Κυότο, πάλι με πρωτοβουλία των ΗΠΑ (του κυρίου Al Gore) το εμπόριο ρύπων, δηλ. η κερδοσκοπία με τη ρύπανση.

Στους πρώτους μήνες του 2010 είναι προγραμματισμένα δύο διεθνή συνέδρια για τη γεωμηχανική, το ένα στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, το άλλο στη Γάνδη του Βελγίου. Τα δύο συνέδρια αντιστοιχούν στις δύο προσεγγίσεις, εκείνη της ‘επιστημονικής κοινότητας’ στις ΗΠΑ και εκείνη των πολιτών στην Ευρώπη. Εμπνευστής του συνεδρίου στη Γάνδη, εκ μέρους της Φλαμανδικής ομάδας Belfort, είναι ο πρώην δήμαρχος της πόλης Evergem Peter Vereecke.

Στην Αμερική οι πολίτες διαμαρτύρονται έξω από ένα συνέδριο των ειδικών. Στην Ευρώπη οι πολίτες οργανώνουν δικό τους συνέδριο.

Όσον αφορά την Αίγινα, μια ημερίδα με τίτλο: «H Συμβολή της Αίγινας στη Διεθνή Διαμάχη των Αεροψεκασμών και της ‘Γεωμηχανικής’» προγραμματίζεται για την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο της Αίγινας. .

· Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με προβολή του βίντεο «Κλιματικό Χάος στην Εποχή της Γεωμηχανικής», συνέντευξη τύπου της ομάδας ETC από τη Κοπεγχάγη (σε συνεργασία με την Σουηδική Εταιρεία για την Προστασία της Φύσης»).

· Στη συνέχεια θα μιλήσει ο καθηγητής Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο» με θέμα «Γεωμηχανική και Αεροψεκασμοί».

· Έπειτα ο Γιάννης Ζαμπετάκης, Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα μιλήσει για τους «Αεροψεκασμούς και την Αλυσίδα Τροφίμων».

Θα μιλήσει επίσης στην ημερίδα ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα Πειραιά και Σαρωνικού», Μιχάλης Δρακάκης.

Ο Peter Vereecke, διοργανωτής του προγραμματισμένου συνεδρίου για τη Γεωμηχανική στο Βέλγιο, δήλωσε ότι “η συμβολική και ιστορική σημασία της Αίγινας είναι προφανής. Είστε πάνω από 2.500 χρόνια στο επίκεντρο της δημοκρατίας. Ο δήμος σας είναι ο μόνος που διατύπωσε προβληματισμούς σε σχέση με τους αεροψεκασμούς και ξεκίνησε δράση. Είστε στο επίκεντρο της Πρωτοβουλίας «Καποδίστριας-Σπινέλι-Ευρώπη», η οποία έχει τη δυνατότητα να γίνει συνολική πρόταση για την οικοδόμηση της Ευρώπης των Πολιτών. Βασίζεται στις ίδιες αρχές με το δικό μας κίνημα πολιτών Belfort. Ευχαρίστως την προσυπογράφω και σκοπεύω να καλέσω όλα τα μέλη της ομάδας Belfort να την προσυπογράψουν επίσης.

Το συνέδριο του κ. Vereecke έχει την υποστήριξη του Δημάρχου της πόλης Γάνδης, ο οποίος είπε ότι θα καλέσει τον δήμαρχο της Αίγινας κ. Παναγιώτη Κουκούλη να παραβρεθεί την ημέρα του Συνεδρίου της ομάδας Belfort σε ειδική δεξίωση στο Δημαρχείο της Γάνδης.

Θέλουμε να στείλουμε από την Αίγινα στις 7 Μαρτίου ένα δυνατό μήνυμα στους φίλους μας στο Βέλγιο: Από μας και από σας ξεκινά ο αγώνας ενάντια στον περιβαλλοντολογικό βανδαλισμό των αεροψεκασμών και υπέρ μιας Ευρώπης των Πολιτών.


Από το site "εν ουρανοίς".

2 σχόλια on "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 7/3 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ"

Giousurum είπε...

Φιλε Τάσο καλησπέρα,
δεν ήξερα καθόλου το θέμα της Αίγινας. Θα το παρακολουθησω να δω τι θα γίνει στο τελος αν και λίγο δύσκολο να γίνει κάτι σε αυτόν τον τόπο (και όχι μόνο)!!
ΚΑλό Σ/Κ να έχουμε

Tasos είπε...

Καλησπέρα γιουσουρούμ! Μάλλον καλημέρα! Αν μπορέσεις και μάθεις κάποιο νέο σχετικά με την εκδήλωση ή κάποια δράση των κατοίκων, στείλτο για δημοσίευση!
Συμφωνώ ότι σε αυτή την χώρα τίποτα δεν γίνεται σωστά και ολοκληρωμένα, αλλά που θα μας πάει! Κάποια στιγμή θα αρχίσουμε να αλλάζουμε την κατάσταση!

Επισκέψεις από 28/6/07...