ΔΡΑΜΑ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ!

On: 29.4.10

Σήμερα είδα ένα σχόλιο σε αυτή την ανάρτηση που είχε ένα πολύ ενδιαφέρον link από την πόλη της Δράμας.

ΠΡΟΣ
1)ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΡΑΜΑΣ
2)ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
3)ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΡΑΜΑΣ
4)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ Ν.ΔΡΑΜΑΣ


Το Dramatoi.gr δημιουργήθηκε από μια παρέα νέων ανθρώπων με στόχο την δυνατότητα συνεχούς επικοινωνίας η οποία θα συμβάλλει στην δημιουργία της αίσθησης ότι είμαστε ενεργά μέλη μιας κοινωνίας.
Η ομάδα μας είναι τα μέλη μας, με τα οποία από κοινού στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή.
Σκοπός του Dramatoi.gr είναι να σταθούμε σε ότι είναι εις βάρος του περιβάλλοντος, της κακομεταχείρισης των ζώων, των ανισοτήτων, των μειονοτήτων και γενικά να βοηθήσουμε αν χρειαστεί στην ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας.
Μια σελίδα κοινωνικού περιεχομένου όπου προβάλλονται οι προβληματισμοί των νέων και όλα τα προβλήματα τοπικού και γενικού χαρακτήρα του νομού μας, πιστεύοντας ότι μόνο συλλογικά θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις και να ακουστεί η φωνή μας.
Στα πλαίσια του EVENT: 01/12/2009 - 31/01/2010 συλλογή φωτογραφιών του νομού της Δράμας, από την ρύπανση του περιβάλλοντος σας κοινοποιούμε τις σημαντικότερες φωτογραφίες ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις των συγκεκριμένων προβλημάτων με την ενεργή βοήθεια και στήριξη μας.
Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας και να ταρακουνήσουμε το βόλεμα ορισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι με την αδιαφορία τους και με γνώμονα τα προσωπικά τους συμφέροντα, "υπονομεύουν" το μέλλον μας.

Θέμα:
Συλλογή φωτογραφιών του νομού της Δράμας, από την ρύπανση του περιβάλλοντος που υφίσταται καθημερινά, με την δική μας ανοχή και αδιαφορία.

1)Χοιροστάσια μολύνουν με την ανοχή του κράτους την περιοχή της Χωριστής Δράμας. Σε απέραντη χαβούζα-με την ανοχή της κρατικής μηχανής έχουν μετατρέψει ιδιωτικά χοιροστάσια την περιοχή. Οι αγωγοί μεταφέρουν τα ανεπεξέργαστα απόβλητα σε δεκάδες λάκκους που έχουν μετατραπεί σε... μαύρες λίμνες, στις οποίες δεν μπορείς να πλησιάσεις από τη δυσοσμία.
Οι βιολογικοί καθαρισμοί είναι εγκατεστημένοι, ωστόσο η λειτουργία τους θεωρείται οικονομικά επιζήμια από τους ιδιοκτήτες, διότι συνεπάγεται αύξηση του κόστους παραγωγής.


Στα πλαίσια των διαδικασιών εναρμόνισης με το περιβαλλοντικό κεκτη-μένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψηφίστηκε, τον Ιούλιο του 2002, ο Νόμος για τον Έλεγχο της Ρύπανσης των Νερών και του Εδάφους (Αρ. 106(Ι)/2002). Σκοπός του Νόμου είναι η προστασία των επιφανειακών και υπόγειων νερών και του εδάφους από ανθρώπινες δραστηριότητες καθώς, επίσης και ο έλεγχος της απόρριψης των υγρών και στερεών αποβλήτων. Στον Νόμο προβλέπονται συγκεκριμένα μέτρα για την
πρόληψη και τον περιορισμό της ρύπανσης και την υιοθέτηση ολοκλη-ρωμένης προσέγγισης στην αδειοδότηση και τον έλεγχο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που προκαλούν ρύπανση των νερών και του εδάφους. Τα μέτρα υλοποιούνται μέσα από το Σύστημα Αδειοδότησης και Επιθεώρησης. Έχουν χορηγηθεί Άδειες Απόρριψης Αποβλήτων σε Χοιροτροφικές, Πτηνοτροφικές και Αγελαδοτροφικές μονάδες (Πίνακας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων στις οποίες έχει χορηγηθεί Άδεια Απόρριψης Αποβλήτων). [...]

Κατά καιρούς επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα, με τα οποία όμως οι χοιροτρόφοι σπανίως συμμορφώνονται.
Η άρνηση τους να εναρμονιστούν με τους περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς κανόνες δημιουργεί αφενός έντονα προβλήματα για την δημόσια υγεία αφετέρου εξοργίζει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής που βιώνουν εδώ και πολλά χρόνια αυτή την κατάσταση.
Φωτογραφίες : No 1, No2 (Χοιροστάσια Χωριστής Δράμας)





Χρέος μας είναι ακόμη να κάνουμε την πόλη μας όσο πιο όμορφη γίνεται.

Φωτογραφίες :
Νο 3, Νο 4 (Περιοχή 15ου Δημοτικού Σχολείο Δράμας),




Δείτε όλο το άρθρο, καθώς και την απάντηση του Νομάρχη Δράμας εδώ.

0 σχόλια on "ΔΡΑΜΑ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...