ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

On: 11.10.07

Μέσα στον Νοέμβρη αναμένεται να ανακοινωθεί έκθεση της Διακυβερνητικής Διάσκεψης για το κλίμα και στην οποία επιστήμονες αναφέρουν ότι "βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε ένα μεγάλο κίνδυνο δραματικής μεταβολής του κλίματος". Νέα βελτιωμένα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα και άλλων εκπομπών που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, έφτασαν τα 455 μέρη ανά εκατομμύριο ήδη από τα μέσα του 2005, κατά πολύ αυξημένο σε σχέση με τους υπολογισμούς των επιστημόνων.
"Είναι πολύ πιο πάνω από τα όρια που είχαμε θέσει στο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ δυνατό σενάριο, όπως το είχαμε διατυπώσει το 2001", τονίζουν οι επιστήμονες.
Οι κλιματικές αλλαγές δεν αφορούν μόνο τα κύματα καύσωνα και τις πλημμύρες, αλλά επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία. Αναπνευστικές παθήσεις τους χειμερινούς μήνες και υποσιτισμός είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στον ανθρώπινο οργανισμό.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι ότι η κομισιόν θα υιοθετήσει κείμενο με προτάσεις για δράση σε κοινοτικό επίπεδο, όπως η ανάγκη αναθεώρησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την ανθρώπινη υγεία, ώστε να συμπεριλαμβάνονται και οι επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών. Ταυτόχρονα, θα προτείνει την ενδυνάμωση των μεθόδων παρατήρησης του κλίματος και την οργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης πολιτών.
Υ.Γ.Η παραπάνω ανάρτηση αποτελεί κομμάτι άρθρου στην εφημερίδα metropolis (αρ. φύλ.324/ Τετάρτη 10/10/07)

1 σχόλια on "ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ..."

Ανώνυμος είπε...

Ένα συγκλονιστικό γράμμα από το μέλλον για τη σωτηρία του πλανήτη από την καταστροφή του περιβάλλοντος. Διαβάστε όλο το γράμμα εδώ...

Επισκέψεις από 28/6/07...