Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!

On: 22.10.07

Ο Βαγγέλης Αποστόλου, πρώην βουλευτής Ευβοίας και μέλος Π.Γ. ΣΥΝ, επισημαίνει ότι στις τεράστιες καταστροφές που επέφεραν στο περιβάλλον της Εύβοιας οι φετινές πυρκαγιές έρχονται να προστεθούν και οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν από τη λειτουργία 2 ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων που θα χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη λιθάνθρακα.
Όπως είναι γνωστό, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) έχει γνωμοδοτήσει θετικά στο αίτημα της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. για μονάδα 450MW με προοπτική τα 2000MW στο Μαντούδι, ενώ αναμένεται ανάλογη απόφαση για μονάδα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι ισχύος 800MW με προοπτική τα 1700MW.
"Κι όλα αυτά αποφασίζονται σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας έχει ήδη αυξήσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 25% σε σχέση με το 1990, ενώ με βάση το πρωτόκολλο του Κιότο έχει αναλάβει την υποχρέωση να συγκρατήσει αυτή την αύξηση μέχρι το 2012.Οι επιπτώσεις της λειτουργίας τους στο περιβάλλον θα είναι τεράστιες αφού οι εκπομπές τους είναι διπλάσιες σε διοξείδιο άνθρακα, πενταπλάσιες σε οξείδιο θείου και τετραπλάσιες σε οξείδιο του αζώτου. Γι΄ αυτό και υπήρξαν έντονες αντιδράσεις σε άλλες περιοχές που ανακοινώθηκαν ανάλογες αποφάσεις. Ήδη η Μεσσηνία κατόρθωσε πριν ένα χρόνο να ματαιώσει ανάλογη μονάδα στην επικράτειά της".
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα ακόμα περιβαλλοντικό έγκλημα που πρόκειται να λάβει χώρα στην Ελλάδα και που σίγουρα θα υποβαθμίσει-αν γίνει-κατά πολύ την ποιότητα της ζωής όλων!

Υ.Γ. Το παραπάνω άρθρο είναι από το site servitoros.gr(ημ/νία δημοσίευσης 9/10/07)

1 σχόλια on "Ο ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ!"

Ανώνυμος είπε...

Θα τους πάρει ο διάολος ,πότε θα καταλάβουν ότι η εξάρτηση από πηγές ενέργειας που βασίζονται σε εξορυσσόμενη στερεά καύσιμη ύλη δεν έχει μέλλον. Υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας και μπορούν να βρεθούν περισσότερες εναλλακτικές λυσεις άν υπάρξει σωστή χρηματοδοτούμενη έρευνα στον τομέα.

Αλλά στην Ελλάδα (και αλλού) κοιτάνε μόνο την εύκολη και φτηνή λύση (λιθάνρακας)με τις όποιες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων Ακόμα και αν υπήρχε η εν λόγω έρευνα , βάζω στοίχημα ότι "κάποιοι" θα έβαζαν χέρι στις χρηματοδοτήσεις.

Επισκέψεις από 28/6/07...