ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

On: 13.4.08



Όλοι όσοι ζούμε σε μεγάλες πόλεις, τις ονομάζουμε πόλεις φυλακές ή όλοι συμφωνούμε πως πλέον η κατάσταση με την κίνηση των αυτοκινήτων, τα καυσαέρια και όλα τα άλλα είναι αφόρητη, διαμαρτυρόμαστε που όλοι παίρνουν τα αυτοκίνητά τους για να μετακινηθούν στο κέντρο της εκάστοτε πόλης και άλλα πολλά. Πολλοί αποφασίζουμε να μετακινηθούμε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για πολλούς και διάφορους λόγους και να πάμε πεζοί στον προορισμό μας, όμως αυτό σε πολλές περιπτώσεις γίνεται ακόμα και επικίνδυνο.
Αυτό συμβαίνει γιατί με τα τόσα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν στο κέντρο των πόλεων και ειδικά στην Αθήνα, έχει πάψει να υπάρχει ελεύθερος χώρος για πάρκινγκ και μιας και δεν θέλουν οι οδηγοί να πληρώσουν σε κάποιον χώρο στάθμευσης(δεν το κατακρίνω αν δεν παρκάρουν σε χώρο που εμποδίζει άλλους), τα αφήνουν σε κάθε απίθανο σημείο. Ανεβασμένα σε πεζοδρόμια, παρκαρισμένα πάνω σε μπάρες και αλλού αυτοκίνητα είναι καθημερινό θέαμα στο κέντρο των πόλεων και πέραν από την ασφυκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα τόσα καυσαέρια, πλέον τίθενται και άλλα ζητήματα πέραν των περιβαλλοντικών. Κάποιος που είναι πεζός, αφού δεν μπορεί να περπατήσει ελεύθερος στο πεζοδρόμιο, κινδυνεύει να χτυπηθεί από κάποιο αμάξι ή και το ερώτημα που κανείς δεν έχω ακούσει να διατυπώσει είναι, τι θα γίνει με τα άτομα που είναι καθηλωμένα σε αναπηρικό καροτσάκι;Δεν έχουν δικαίωμα να βγουν στο δρόμο, να κάνουν κάποια δουλειά και να ΖΗΣΟΥΝ σαν όλους εμάς;Ή οι γυναίκες που έχουν μωρά σε καροτσάκι τι να κάνουν;Πώς να μετακινηθούν με ασφάλεια όταν τα πεζοδρόμια τα έχουν καταλάβει ασυνείδητοι οδηγοί;Είναι ντροπή να παρκάρονται παντού αμάξια και να μας κάνουν δύσκολη την ζωή!
Έτσι έγινε χθες (12/4/08) μια συμβολική πορεία από την ΠΕΖΗ(κίνηση πολιτών για την προστασία των δικαιωμάτων των πεζών) στο κέντρο της Αθήνας, όπου γυναίκες με καροτσάκια και άλλοι πεζοί ξεκίνησαν από το πνευματικό κέντρο του δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων για να διαμαρτυρηθούν για την ντροπιαστική αυτή κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι καιρός να δράσουμε όλοι μας. Είναι καιρός να αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο σπίτι μας και να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ας σκεφτούμε επιτέλους τους συνανθρώπους μας, αλλά και εμάς, αφού αφήνοντας το αμάξι σπίτι μας και θα έχουμε πεζοδρόμια ελεύθερα να μετακινηθούμε και επιπρόσθετα θα υπάρχει μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα στο κέντρο των πόλεων, που δεν θα είναι δηλητήριο για τον άνθρωπο, αλλά και σε συνδυασμό με την μείωση της κίνησης η ζωή στο κέντρο της κάθε πόλης θα γίνει πιο ανθρώπινη και ευχάριστη για τον καθένα μας.



Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι του flypegassus από το flickr.com!

0 σχόλια on "ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...