ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΪ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!

On: 1.5.08



Διεθνή εκστρατεία για την διάσωση του ανατολικότερου ακρωτηρίου της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, ξεκίνησαν η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Jeniffer Moody και ο Βρετανός ιστορικός Oliver Rackham.
Στην περιοχή προβλέπεται η δημιουργία εκτεταμένων τουριστικών εγκαταστάσεων, γηπέδων γκολφ, συνεδριακών κέντρων κ.α. σε έκταση 25.000 στρεμμάτων, πολύ κοντά στο προστατευόμενο φοινικόδασος στο Βάι. Αυτή η επένδυση απειλεί να καταστρέψει το ιδιαίτερης φυσικής σημασίας τοπίο, που θα έπρεπε να προστατεύεται με νομοθεσία. Οι επιστήμονες, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το έργο δεν είναι βιώσιμο, λόγω έλλειψης των ποσοτήτων του νερού που χρειάζονται για την συντήρηση των γηπέδων γκολφ , των ξενοδοχείων και των λοιπών εγκαταστάσεων, ενώ η εκτεταμένη αφαλάτωση που προτείνεται σαν λύση, θα εντείνει το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων και του περιβάλλοντος γενικότερα.
Διαβάστε το εκτεταμένο κείμενο του ecocrete.gr για το θέμα(συμπεριλαμβάνεται και το κείμενο της έκκλησης στα ελληνικά) εδώ .
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

Διαδώστε το θέμα όπου μπορείτε!Είναι ντροπή να αφήσουμε να λάβει χώρα αυτό το έγκλημα!

2 σχόλια on "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΔΑΣΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΪ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!"

busy bee είπε...

Ολοι εκπέμπουμε ςος!!
Εχω γράψει σχετικά, πριν μερικές μέρες:
http://manosbee.blogspot.com/
Καλή δύναμη και καλό αγώνα!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον το φοινικόδασος δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, οπότε... Το πιο εγκληματικό κατα τη γνώμη μου σε όλη την υπόθεση συνοψίζεται στην εξής φράση "Διεθνή εκστρατεία για την διάσωση του ανατολικότερου ακρωτηρίου της Κρήτης, το Κάβο Σίδερο, ξεκίνησαν η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Jeniffer Moody και ο Βρετανός ιστορικός Oliver Rackham..." Γιατί δυστυχώς ο Έλληνας από μόνος του δεν θα σηκωθεί απο τον καναπέ για να ασχοληθεί με τα εγκλήματα που γινονται γύρω του.
Παρόμοιο έγκλημα στον Ποταμό Νέστο ( photo στο blog http://emenamenoiazei.blogspot.com/ )

Επισκέψεις από 28/6/07...