ΚΑΜΜΕΝΑ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΙΟΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ NATURA!

On: 25.4.08


Κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σχετικά με το περιβάλλον αυτό τον καιρό, είναι η κατηγορία προς την χώρα μας για την μη τήρηση του πρωτοκόλλου του Κιότο, η μη φύλαξη των περιοχών που βρίσκονται στο δίκτυο natura και το τι θα γίνει με τα καμμένα του περασμένου καλοκαιριού(πέραν των όλων άλυτων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτές τις περιοχές).
ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΙΟΤΟ
Διαβάζουμε από το cosmo.gr:"Διεθνώς ρεζίλι κατάφερε να γίνει -για μία ακόμη φορά- η Ελλάδα, αφού το Συμβούλιο Συμμόρφωσης της Γραμματείας του Ο.Η.Ε. για την κλιματική αλλαγή αποφάσισε να την αποβάλλει –μόνη ανάμεσα σε 141 χώρες- επί τρίμηνο, οπότε και θα επανεξεταστεί το θέμα. Ο λόγος είναι η αδυναμία της χώρας μας να πείσει ότι διαθέτει αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των ρύπων.
Το γεγονός είχε επισημάνει ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου ο αρμόδιος Επίτροπος της Κομισιόν, Σταύρος Δήμας, προκαλώντας τότε την οργίλη αντίδραση του υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Γιώργου Σουφλιά. Η απόφαση για την αποβολή της Ελλάδας είχε ληφθεί από τις αρχές Μαρτίου, όταν και είχε κριθεί ανεπαρκές το Εθνικό Σχέδιο Κατανομής Ρύπων, που είχε υποβληθεί από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.[...]Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν φέρει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το γεγονός που παραμένει αδιαμφισβήτητο είναι ο διεθνής διασυρμός της Ελλάδας και ο αντίκτυπος που αυτός έχει σε όλα τα επίπεδα.

ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NATURA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από το skai.gr:"Χωρίς φορείς διαχείρισης είναι οι περισσότερες από τις προστατευόμενες περιοχές ΝATURA στη χώρα μας. Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα 238 περιοχές και 27 μεγάλα εθνικά πάρκα που ανήκουν στο δίκτυο ΝATURA. "Οι περισσότερες από αυτές τις προστατευόμενες περιοχές δεν έχουν φορείς διαχείρισης, και δεν είναι ξεκάθαρα τα όριά τους", υποστήριξε η Θεοδώτα Νάντσου υπεύθυνη της περιβαλλοντικής πολιτικής στην οργάνωση WWF Ελλάς.[...]
Αντίθετα, περιοχές με βιομηχανική ανάπτυξη όπως το δέλτα του Αξιού και του Έβρου, και η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποβάθμισης του περιβάλλοντος."

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ;
Έχουν περάσει περίπου 8 μήνες από τις φωτιές του περασμένου καλοκαιριού. Αρχικά δόθηκαν πολλές υποσχέσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Όμως ακόμα δεν έχουν πραχθεί τα πρέποντα. Βλέπουμε καθημερινά στην τηλεόραση, ακούμε τριγύρω μας, διαβάζουμε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα γι' αυτούς τους ανθρώπους και τα όσα τραβάνε ακόμα. Άνθρωποι ηλικιωμένοι, άνθρωποι χωρίς σπίτια, χωρίς περιουσίες περιμένουν να βοηθηθούν από το κράτος, την ώρα που τα χρήματα που προσέφερε ο καθένας μας από το υστέρημά του δεν έχουν φτάσει στον προορισμό τους. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε αυτούς τους ανθρώπους και με τον καιρό να νομίζουμε πως το πρόβλημα έχει περάσει κι έχει τελειώσει.

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι του JPhilipson

0 σχόλια on "ΚΑΜΜΕΝΑ, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΚΙΟΤΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟ NATURA!"

Επισκέψεις από 28/6/07...