ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ...

On: 14.6.08

Άλλο ένα καλοκαίρι έφτασε!Όλοι μαζικά, θα επισκεφθούμε τις κοντινές μας παραλίες και θα περάσουμε αρκετές ώρες εκεί. Θα πρέπει -γι' άλλη μια φορά- να έχουμε ορισμένα πράγματα μέσα στο μυαλό μας.
Ας μην πετάξουμε τα σκουπίδια μας στην αμμουδιά, από απλή συνήθεια, αλλά ας φροντίσουμε να τ' αφήσουμε σε κάποιο κάδο. Τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί πολλοί κάδοι σε κάθε παραλία, γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον τα δικά μας σκουπίδια να μην τα πετάμε από δω κι από κει, με την δικαιολογία ότι:"και ο διπλανός μου το ίδιο δεν κάνει;". Η δικαιολογία αυτή είναι τουλάχιστον παιδική. Επίσης, αν πάμε κάπου για μπάνιο και δούμε και κάτι πεταμένο κοντά μας, ας το μαζέψουμε. Δεν είπαμε να κάθεται ο καθένας μας να καθαρίζει μόνος του όλη την παραλία στην οποία βρίσκεται, αλλά σίγουρα μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.
Επίσης, κλασική σκηνή είναι να πηγαίνεις σε μία αμμουδιά και τα μισά άτομα να καπνίζουν. Ας φροντίσουμε να μην παρατήσουμε τα αποτσίγαρα πεταμένα εκεί. Αν δεν μας νοιάζει ότι βρομίζουμε τον κόσμο, ας μας νοιάξει τουλάχιστον ότι μετά μπορεί να έρθει κάποιο παιδί να παίξει στην παραλία ανάμεσα στα αποτσίγαρα που έχουμε αφήσει εκεί. Θα θέλαμε το δικό μας παιδί να παίζει σε μια τέτοια παραλία;
Πιστεύω πως ο καθένας μας έχει αυτά τα πράγματα στο μυαλό του, καθώς και άλλα πολλά. Ελπίζω φέτος το καλοκαίρι να δούμε λιγότερες σκηνές "άπειρης ελληνικής ομορφιάς" να διαδραματίζονται στις ακτές μας και στο τέλος του καλοκαιριού να τις έχουμε αφήσει στην ίδια ή σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι στην αρχή!


photo by Adamos Maximus

0 σχόλια on "ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ..."

Επισκέψεις από 28/6/07...