ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: ΤΟΞΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ!

On: 16.7.08

Εν μέσω θέρους και νέων καταστροφικών πυρκαγιών(που αν μη τι άλλο αποτελούν ένα απίστευτα λυπηρό φαινόμενο, που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο), υπάρχει μία πολύ σοβαρή είδηση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής απαγόρευσαν την κολύμβηση στην παραλία της Αναβύσσου (48ο χλμ παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου), μετά τη γνωστοποίηση από το ΕΛΚΕΘΕ ότι σε αναβλύζοντα νερά της παραλίας εντοπίστηκαν τοξικές οργανικές ενώσεις. Την είδηση την διαβάζουμε στο site της ΕΡΤ και θα πρέπει όσοι κολυμπούν στην συγκεκριμένη, αλλά και στις γύρω περιοχές να είναι πολύ προσεκτικοί.
Μετά το γεγονός ότι οι περισσότερες παραλίες της Αττικής έχουν υψηλή συγκέντρωση σε παθογόνους μικροοργανισμούς και είναι ακατάλληλες για κολύμβηση, έρχεται και αυτό το θέμα να δείξει το μέγεθος του προβλήματος και την ανυπαρξία των μηχανισμών ελέγχου και πρόληψης τέτοιων προβλημάτων.



photo by John Paquette

3 σχόλια on "ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ: ΤΟΞΙΚΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ!"

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως το ζήτημα είναι πιο σημαντικό από ό,τι με μια ματιά φαίνεται..Είναι απαράδεκτο να είμαστε τόσο κοντά σε θάλασσα και να μη μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο, χωρίς να έχουμε το μυαλό μας σε παθογόνους μικροοργανισμούς και τοξικές ουσίες! Το μπάνιο είναι απόλαυση. Αν όμως κολυμπάς και σκέφτεσαι όσα μπορείς να πάθεις, σταματά να είναι απόλαυση! Κι αυτό γιατί, έχουμε κάνει τη θάλασσα ΒΟΘΡΟ και ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ!!

agroanergos είπε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

http://agroanergos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή του νησιού μας
Σας ευχαριστώ.

ΡΟΔΟΣυλλέκτης
http://rokar-rokar.blogspot.com
E-Mail: r49@mail.gr

Επισκέψεις από 28/6/07...