ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΔΙΑΝΑ"!

On: 20.7.08


Στα δικαστήρια θα οδηγηθεί η υπόθεση του εργοστασίουπαραγωγής
φυτοφαρμάκων "ΔΙΑΝΑ", στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί και σε προηγούμενη ανάρτησή μας με ένα βίντεο από την εκπομπή "ρεπορτάζ χωρίς σύνορα". Συγκεκριμένα, για χρόνια τοποθετούνταν τοξικές ουσίες στον χώρο του εργοστασίου, δίπλα σε σπίτια και σε χώρους όπου παίζουν μικρά παιδιά.
Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Μαργαρίτης Τζήμας κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης εναντίον των εκπροσώπων εταιρειών που"ευθύνονται για την επί έτη εγκατάλειψη ποσοτήτων τοξικών παραπροϊόντων και αποβλήτων στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου".
Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Σταυρόπουλης, από την αρχή ακόμη της λειτουργίας του το εργοστάσιο της "ΔΙΑΝΑ" δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος, κυρίως λόγω της έκλυσης έντονων δυσάρεστων οσμών. Η βιομηχανία παρότι δεσμεύτηκε το 1984 να μεταφερθεί σε καταλληλότερη περιοχή δεν τήρησε την υπόσχεσή της. Τα επόμενα χρόνια το εργοστάσιο "ΔΙΑΝΑ" παρότι δημιουργούσε πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα, λειτουργούσε τιςπερισσότερες φορές χωρίς άδειες λειτουργίας, παράτις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και τους πολύχρονους αγώνες των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου Σταυρούπολης.
Πηγή: skai.gr

Μιλώντας για τοξικά και τον κίνδυνο που διατρέχουν άνθρωποι από τέτοιες ουσίες, να θυμίσω και το θέμα του sea diamond, που ακόμα απειλεί την θάλασσα της Σαντορίνης και το Αιγαίο γενικότερα.


photo by gonzales

0 σχόλια on "ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ "ΔΙΑΝΑ"!"

Επισκέψεις από 28/6/07...