ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ...

On: 11.8.08



Ένα πρόβλημα που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως ότι υπάρχει, είναι αυτό της λειψυδρίας. Πολλοί από εμάς, σπαταλάνε το νερό στις καθημερινές τους δραστηριότητες, ενώ θα μπορούσαν να το έχουν αποφύγει. Μετά τις ελάχιστες βροχές των τελευταίων ετών, ειδικά στις αγροτικές περιοχές της χώρας γίνεται όλο και πιο εμφανής η έλλειψη νερού. Γεωτρήσεις, που παλαιότερα έδιναν νερό σε ελάχιστο βάθος, στέρεψαν, ενώ δεν είναι και σπάνιο το φαινόμενο του να γίνονται γεωτρήσεις σε βάθος 100 μέτρων και περισσότερο, προκειμένου να βρεθεί νερό.
Πολλοί συμπολίτες μας εξέφρασαν σχόλια άγνοιας για το μέγεθος του προβλήματος, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης για εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων και τον αγώνα δρόμου που θα πρέπει να κάνουμε τα επόμενα χρόνια, για την εξεύρεση λύσης.
Πολλές φορές έχει γίνει αναφορά από αυτό το ιστολόγιο για το πρόβλημα της λειψυδρίας. Ελπίζω, μέρα με την μέρα να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση όλο και περισσότεροι και να προσπαθήσουμε να σπαταλάμε λιγότερο νερό. Το να κλείνουμε την βρύση καλά, να μην πλένουμε συνέχεια το αμάξι και άλλα αντικείμενα με άφθονο νερό(ναι, μιλάω για όλους αυτούς που όταν αποφασίζουν να πλύνουν το αμάξι τους, ανοίγουν το λάστιχο και το καταβρέχουν με τις ώρες σπαταλώντας απίστευτες ποσότητες νερού), να φροντίσουμε ώστε τα συστήματα ποτίσματος να μην έχουν διαρροές και άλλα πολλά μικρά πράγματα που μπορούν να γίνουν, ώστε να μην πούμε το νερό νεράκι...
photo by thepretenda

0 σχόλια on "ΑΣ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ..."

Επισκέψεις από 28/6/07...