ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ!

On: 7.9.08



Παρακάτω βρίσκεται μια είδηση που δημοσιεύτηκε χθες από το skai.gr:
Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η δημιουργία Βιομηχανικού Πάρκου στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
Με την ονομασία "Βιομηχανικό Πάρκο - Τεχνόπολη Ακρόπολη", θα καταλαμβάνει έκταση 500 στρεμμάτων στα Κιούρκα και θα φιλοξενεί βιομηχανικές μονάδες και επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Σημειώνεται ότι πριν από δυο χρόνια το 5ο Τμήμα του ΣτΕ είχε απορρίψει την εγκατάσταση του Πάρκου, καθώς η εν λόγω περιοχή αποτελεί το όριο σύνδεσης της Πάρνηθας με τον ορεινό όγκο της Πεντέλης.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις αντιδρούν στη δημιουργία του Πάρκου, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν βιομηχανικές μονάδες στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας.


Αν όντως δημιουργηθεί βιομηχανική ζώνη σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή, μπορεί τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για μια περιοχή που για πρώτη φορά γνωρίζει μια τόσο μεγάλη καταστροφή και που θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να μπορέσει μετά από πολλά χρόνια να πάρει την πρότερή της μορφή. Η λύση και η βοήθεια στην όλη κατάσταση, σίγουρα δεν είναι η εγκατάσταση στην περιοχή βιομηχανικών μονάδων.

photo by doftix

3 σχόλια on "ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ!"

Ανώνυμος είπε...

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ!"
Ολημερις το χτιζανε το βραδι εγκρεμιζοταν , γιατι οσο νομιμο ειναι το χτισιμο της Παρνηθας αλλο τοσο ειναι και το γκρεμισμα

πετρος

Ανώνυμος είπε...

mpite sto spiraras.blogspot.com!!!!

Ανώνυμος είπε...

spiraras.blogspot.com

Επισκέψεις από 28/6/07...