ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ!

On: 11.9.08


Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε τους μήνες Μάιο-Ιούνιο από το perivallonsos.blogspot.com. Οι επισκέπτες κλήθηκαν να απαντήσουν για το αν ανακυκλώνουν υλικά και συσκευασίες. Συγκεκριμένα 59 άτομα(ποσοστό 55%) δήλωσαν ότι ανακυκλώνουν συχνά, 12 άτομα(ποσοστό 11%) ανακυκλώνουν σπάνια, ενώ 5 άτομα (ποσοστό 4%) δεν ανακυκλώνουν ποτέ.
Τα ευχάριστο συμπέρασμα είναι ότι το ποσοστό των ατόμων που δεν ανακυκλώνουν είναι πολύ μικρό, όμως από την άλλη 30 άτομα(ποσοστό 28%) δηλώνουν πως δεν υπάρχει κάδος ανακύκλωσης κοντά στο σπίτι τους. Είναι πραγματικά λυπηρό να μην υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε γωνιά της χώρας (πέραν ορισμένων μεγάλων αστικών κέντρων) και να μην έχουμε ένα ανεπτυγμένο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών.

Υ.Γ.Επίσης να τονίσουμε πως η παρούσα ψηφοφορία δεν είναι επιστημονική και διατυπώνει την γνώμη μόνο όσων ατόμων επέλεξαν να ψηφίσουν.

3 σχόλια on "ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ!"

Λούσυ είπε...

Είναι τόσο δύσκολο να μπουν κάδοι ανακύκλωσης; Έλεος πόσο ακόμα θα υποφέρει αυτός ο πλανήτης από την κρατική αναλγησία...

Tasos είπε...

Δυστυχώς για το κράτος και τους φορείς δεν υπάρχει χώρα πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων. Από συζήτηση που είχα με άτομα που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, κάποιοι μία και δύο ώρες απόσταση από την Αθήνα, μου είπαν πως τους ακούγεται σαν ανέκδοτο το να υπάρξει ανακύκλωση, καθώς εδώ δεν υπάρχουν καλά καλά συμβατικοί κάδοι αποκομιδής σκουπιδιών...Νιώθω ότι είμαστε χρόνια πίσω από άλλες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης!

spyros1000 είπε...

σωστα,πολυ κακως,πως περιμενει ο ελληνας να αναπτυξει οικολογικη συνειδηση απο την στιγμη που δεν υπαρχει κρατικη μεριμνα?

Επισκέψεις από 28/6/07...