ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ"!

On: 18.11.08Μέσω του e-mail μας πληροφορηθήκαμε την δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που αφορά τους χώρους πρασίνου στο λεκανοπέδιο της Αττικής:

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς δημιούργησε μία νέα ιστοσελίδα που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του λεκανοπεδίου.

Στην ιστοσελίδα «Αττικό Πράσινο» (www.attiko-prasino.gr) επιχειρείται μια πρώτη καταγραφή των χώρων που υπάρχουν σε κάθε δήμο της Υπερνομαρχίας, τους οποίους μπορούν να επισκεφτούν οι κάτοικοι για περίπατο, αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή. Η καταγραφή αυτή εκτός από χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε χώρο περιλαμβάνει κατατοπιστικές φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πάρκων υπερτοπικής σημασίας (Πεδίον του Άρεως, Εθνικός Κήπος, Αττικό Άλσος κ.α.) υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.


Ακόμη πιο σημαντική λειτουργία της ιστοσελίδας μας είναι η καταγραφή ελεύθερων χώρων σε κάθε δήμο που μπορούν να μετατραπούν σε πυρήνες αστικού πρασίνου. Χώροι, δηλαδή, που είναι υπό διεκδίκηση είτε από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε από κινήσεις πολιτών αλλά το κράτος για διάφορους λόγους δεν αποδίδει.


Στο φόρουμ της ιστοσελίδας που έχει φτιαχτεί για τον κάθε «πράσινο» ή «διεκδικούμενο» χώρο μπορείτε ελεύθερα να δώσετε τις πληροφορίες και τα σχόλια σας που θα μας βοηθήσουν να κρατήσουμε ενημερωμένη την ιστοσελίδα με τα ζητήματα που σας απασχολούν.


Στόχος είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με πληροφορίες αλλά κυρίως με το διάλογο μεταξύ πολιτών και υπεύθυνων φορέων για το αστικό πράσινο που έχουμε ανάγκη. Η συμμετοχή σας δεν είναι μόνο επιθυμητή. Είναι αναγκαία.

Περιμένουμε τα σχόλιά σας, ενώ μπορείτε να μας αποστέλλετε και τα δελτία τύπου που εκδίδετε κατά καιρούς ώστε να δημοσιεύονται και στην ιστοσελίδα μας.

Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και στην σταθερή συνεργασία μαζί σας για την αντιμετώπιση θεμάτων πρασίνου στην Αττική. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 210- 6920266, 210- 6915687, μέσω φαξ: 210- 6928651 καθώς και μέσω mail: stamou@ypernomarhia.gr , natasastamou@yahoo.gr .

Με εκτίμηση,

Νατάσα ΣτάμουΕμείς να ευχηθούμε αυτή να είναι η αρχή μιας προσπάθειας που θα προστατέψει τους εναπομείναντες χώρους πρασίνου στην πρωτεύουσα. Επίσης ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς να ενδιαφερθούν γι αυτούς τους χώρους και να σταματήσουμε να βλέπουμε εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής σε πολλούς από αυτούς, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την χώρα.

0 σχόλια on "ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ"!"

Επισκέψεις από 28/6/07...