ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΔΕΗ!

On: 16.12.09


Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, ανακοίνωσε την άμεση προώθηση των διαγωνισμών για τις δύο νέες λιγνιτικές μονάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».
Ο κ. Ζερβός έκανε την εν λόγω ανακοίνωση σε ομιλία του, αμέσως μετά την εκλογή του από το Δ.Σ. της ΔΕΗ από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων πλειοψηφίας.
Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, τόνισε ότι η επικαιροποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ, θα πραγματοποιηθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες με σύνεση και με βάση τις αλλαγές που επιβάλλουν οι νέες τεχνολογίες.
Επίσης, δήλωσε ότι η ΔΕΗ οφείλει να στραφεί περισσότερο στις ΑΠΕ.
Ανοικτό έμεινε το ζήτημα της αναπροσαρμογής των λειτουργικών δομών της επιχείρησης.


Νομίζω ότι στην ΔΕΗ μας κοροϊδεύουν. Από την μία λένε ότι θα φτιάξουν νέες λιγνιτικές μονάδες και από την άλλη ότι θα πρέπει να στραφούμε στις ΑΠΕ. Οι μονάδες που χρησιμοποιούν λιγνίτη θα πρέπει να κλείσουν και όχι να φτιαχτούν και άλλες! Μα πραγματικά δεν έχουν δει τα αποτελέσματα αυτών των μονάδων στην Πτολεμαΐδα και στην Μεγαλόπολη; Δεν βλέπουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο και άλλες αρρώστιες που προκαλεί η μόλυνση του περιβάλλοντος; Θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε σε τέτοιου είδους κινήσεις!
Ακόμα και οικονομικά να το δούμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης η στροφή προς τις ΑΠΕ θα μείωνε το κόστος παραγωγής ρεύματος και άρα τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Υπάρχει το επιχείρημα ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Προσωπικά δεν θα επέλεγα να ανταλλάξω την υγεία και την ζωή μου, με μία θέση εργασίας. Υπάρχουν χίλιοι δύο τρόποι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ας μην είναι αυτός...

Το παραπάνω άρθρο είναι από το econews.

3 σχόλια on "ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΔΕΗ!"

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
biologion είπε...

Τι να πει κανείς..όταν μπαίνει το κέρδος στη μέση όλα τα άλλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Ειναι πραγματικά κρίμα..

Υ.Γ. συγχαρητήρια για το ιστολόγιό σου..όμορφα στημμένο!

Tasos είπε...

Δυστυχώς κάτι τέτοιο έχει επισημανθεί αρκετές φορές και αν το καταλάβουμε όλοι αυτό, ίσως δραστηριοποιηθούμε περισσότερο και τέτοια φαινόμενα εκλείψουν!

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Επισκέψεις από 28/6/07...