ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ!ΑΙΤΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!

On: 13.1.10


Εκτός λειτουργίας παραμένει εδώ και αρκετούς μήνες το μεγάλο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης που διατηρεί ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στο χώρο του παλαιού ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων.
Όπως δήλωσε στο ΣΚΑϊ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Χιωτάκης, δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του.
Το εργοστάσιο έχει τη δυνατότητα να παράγει ανακυκλώσιμα υλικά και κομπόστ από τα σκουπίδια που πετάμε στους πράσινους κάδους.
Το εργοστάσιο άρχισε να κατασκευάζεται από το 1996 ενώ πολλές φορές κατά το παρελθόν υπήρχαν γεγονότα που το έθεταν εκτός λειτουργίας.
Τον Μάρτιο του 2003 σημειώθηκε στη χωματερή των Άνω Λιοσίων μια μεγάλη κατολίσθηση και το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου θάφτηκε κάτω από μπάζα και σκουπίδια.


ΣΚΑΪ.gr.

Πραγματικά, δεν είναι δυνατόν να συμβαίουν όλα τα στραβά και ανάποδα στην χώρα μας. Άμεσα γι' αυτό το θέμα δεν έχω κάποιο σχόλιο, αλλά το συγκεκριμένο μου δημιουργεί κάποιες σκέψεις.
Επιτέλους, μετά από χρόνια δημιουργήθηκε ανεξάρτητο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Τώρα θα πρέπει να απαιτήσουμε να ενεργοποιηθεί άμεσα το καινούριο υπουργείο και να αναλάβει τις ευθύνες του λύνοντας προβλήματα που δεν μπορούσε πριν, το εργολαβικό ΥΠΕΧΩΔΕ να λύσει. Περιμένω να δω αν για τα τόσα θέματα -συμπεριλαμβανομένου και αυτού- που έχουμε και εμείς και άλλοι αναφέρει, είτε μεμονωμένα είτε συλλογικά, θα δούμε άμεσα λύσεις ή τουλάχιστον θετικές κινήσεις...

1 σχόλια on "ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ!ΑΙΤΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!"

Unknown είπε...

epeidh hmoun ergazomenos se auto to uperugxono kai polu xrhsimo ergostasio, einai megalh ntroph os pros tous polites kai megalh adikia os pros tous ergazomenous, na paramenei kleisto meta apo tosous mhnes.Peribantologika anepitrepto kai koinonika aparadekto pros autous pou ta thusiazoun ola sto bomo tou xrhmatos.

enas apo tous dekades apolumenous tou sugkekrimenou ergostasiou

Επισκέψεις από 28/6/07...