ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ!

On: 10.6.10


Μεγάλες ποσότητες νοσοκομειακών αποβλήτων βρήκαν σε ανοικτό χώρο αποθήκευσης του Αττικού Νοσοκομείου η Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικού ελέγχου τις πρωινές ώρες, υπό το συντονισμό του Γενικού Επιθεωρητή, Παναγιώτη Μέρκου.
Διαπιστώθηκε σειρά περιβαλλοντικών και άλλων παραβάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν, ιδιωτική εταιρεία μετέφερε στο χώρο του νοσοκομείου απόβλητα και από άλλα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία του νομού Αττικής τα οποία θα μεταφορτώνονταν σε φορτηγά για να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.
Ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές, ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες του αυτόφωρου και σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος των υπευθύνων. Οι αρχές ερευνούν και το ενδεχόμενο παράνομης διακίνησης των νοσοκομειακών αποβλήτων στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό, καθώς και της διάθεσής τους ως καύσιμη ύλη.

Τι άλλο θα ακούσουμε! Με τον καιρό αυτό που αρχίζω να καταλαβαίνω και να συνειδητοποιώ, είναι ότι οι περισσότερες εταιρίες, έχουν ως μοναδική προτεραιότητα το κέρδος, ακόμα και αν χρειαστεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές! Όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνα είναι τα νοσοκομειακά απόβλητα και πόση προσοχή χρειάζεται στην διαχείρισή τους.

Το άρθρο και η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

0 σχόλια on "ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΧΩΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...