ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!

On: 6.5.08

Παλιότερα είχαμε ασχοληθεί με τις πράσινες στέγες και το πως μπορούν να επωφελήσουν το αστικό μικρόκλιμα. Στην Αθήνα διοργανώνεται από τον δήμο της πόλης η 1η Έκθεση για τις πράσινες στέγες, στην Πλατεία Κοτζιά, η οποία θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 12 Μαΐου . Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10μ.μ.
Επίσης ο δήμος έχει δημιουργήσει μία "χάρτα πρασίνου", όπου έχουν καταγραφεί οι ελεύθεροι χώροι στην πόλη, προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιηθούν ως χώροι πρασίνου. Επίσης στα σχέδια του δήμου είναι η δημιουργία μιας υπηρεσίας η οποία θα παρέχει την τεχνογνωσία για την δημιουργία "πράσινων στεγών", αλλά θα καταγράφουν και τα κτίρια τα οποία θα προβούν σ' αυτή την ενέργεια. Αυτό που θέλω να πω είναι συγχαρητήρια στον δήμο Αθηναίων που βαίνει σ' αυτή την κατεύθυνση και να τονίσουμε την ανάγκη πως πρέπει και άλλοι δήμοι της χώρας να ενημερώσουν τους δημότες τους για τα οφέλη του εγχειρήματος. Όμως ΔΕΝ θα πρέπει να μείνουμε μόνο στις ενημερώσεις και στις συζητήσεις, αλλά να προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος.


Y.Γ. Η φωτογραφία είναι του birdworks

2 σχόλια on "ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ!"

Vasilis είπε...

Μεγάλη υπόθεση και ελπίζω να μην είναι μόνο λόγια αλλά να το στηρίξουν και οι πολίτες έμπρακτα!

Tasos είπε...

Μακάρι φίλε Βασίλη να γίνουν βήματα, ώστε η ζωή όλων στις τσιμεντένιες μεγαλουπόλεις να γίνει λίγο πιο ανθρώπινη...Το ιστολόγιο θα βρίσκεται εδώ και ελπίζουμε κάποια στιγμή να υπάρξει μια ανάρτηση που θα κάνει λόγο για την μαζική δημιουργία "πράσινων στεγών" στην Ελλάδα!

Επισκέψεις από 28/6/07...