ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ(;) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ...

On: 4.6.08

Πριν από μερικές μέρες, έζησα μια εμπειρία που με εξόργισε. Μετά από αρκετό καιρό, αποφάσισα να κατέβω για βόλτα προς την παραλιακή οδό(σσ. στην Αθήνα). Ομολογώ, πως δεν είχα δει με τα ίδια μου τα μάτια, το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Από το Φάληρο και το Μοσχάτο μέχρι και την Γλυφάδα, υπάρχουν ελάχιστα κομμάτια παραλίας, τα οποία δεν καταλαμβάνει και εκμεταλλεύεται κάποιο μαγαζί-καφετέρια-εστιατόριο-κέντρο διασκέδασης και όσα είναι ελεύθερα δεν επαρκούν για όλους τους πολίτες σε ώρες πολυκοσμίας. Κάθε λογής μαγαζί έχει "πιάσει" από ένα κομμάτι παραλίας και όποιος δεν θέλει ή δεν έχει τα χρήματα να πληρώσει, αυτόματα αποκλείεται από το αυτονόητο, δηλαδή να έχει πρόσβαση στην θάλασσα άνευ αντιτίμου.
Σκεφτείτε πόσα χιλιόμετρα παραλίας υπάρχουν στην Αττική κυρίως και σε πόσα από αυτά έχει κάποιος ελεύθερη πρόσβαση. Είναι εξοργιστικό να έχεις σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι σου παραλία και να χρειάζεται να κάνεις ολόκληρο ταξίδι, προκειμένου να απολαύσεις μια βόλτα στην θάλασσα ή ένα μπάνιο το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, ολοένα και πληθαίνουν οι "οργανωμένες" πλαζ, όπου χρειάζεσαι από 10 έως 20 Ευρώ ή και παραπάνω το άτομο για να μπορέσεις να βουτήξεις, σε νερά που πολλές φορές δεν είναι και τα κατάλληλα. Δηλαδή, χρειάζεται να δουλεύεις μια ολόκληρη μέρα για να μπορέσεις να κάνεις ένα μπάνιο κοντά στο σπίτι σου.
Γιατί τόση μανία ποια για το κέρδος; Γιατί τόση αδιαφορία για τον μέσο άνθρωπο;

Υ.Γ.Η φωτογραφία είναι από την καθημερινή!Διαβάστε στο link ένα άρθρο (του 2005) για τις παραλίες της Αττικής!

1 σχόλια on "ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΕΝ(;) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ..."

Ανώνυμος είπε...

Κατα τα άλλα το ελευθερο καμπινγκ μας πειράζει και το κυνηγάμε... προς θεούς γιατί έτσι χαλάει η αισθητική και η καθαριότητα μιας παραλίας... ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΧΩΡΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ...
Δεν βλέπουν το χάλι της κάθε παραλίας και την αισθητική του κάθε νησιού...
Μάλιστα τελευταία διάβασα και εξής κουλό σχόλιο.
Προταση αξιοθέατου "Μαγευτική παραλία όπως τη διαμορφωσε η ξενοδοχειακή μονάδα..." Θα τρελαθούμε τελειώς..
Αλλά φταιμε και εμεις που εξακολουθούμε με τη στάση μας να ενισχύουμε -κατα βάση οικονομικά- την ασυδοσία του κάθε κερδοσκόπου!!!

Επισκέψεις από 28/6/07...