ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ!

On: 2.11.08


Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε μία ασυνήθιστη καλοκαιρία για την εποχή. Ενώ σε όλη την Ευρώπη έχει μπει για τα καλά ο χειμώνας, στην χώρα μας εμφανίζονται θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου. Έτσι στην επικαιρότητα εμφανίστηκε πάλι μια δυσάρεστη "καλοκαιρινή" είδηση. Διαβάζουμε στο skai.gr:
"Ανεξέλεγκτη μαίνεται από το απόγευμα του Σαββάτου μεγάλη φωτιά στο πανέμορφο προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς στη δυτική Αχαία.
Στην περιοχή, επιχειρούν 27 οχήματα της πυροσβεστικής και περισσότεροι από 60 πυροσβέστες.
Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τη δύση του ηλίου, οπότε δεν ήταν δυνατόν να γίνει η κατάσβεσή της από αέρος.[...]
Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο ΓΓ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ενώ άφησε αιχμές ότι η πυρκαγιά δεν εκδηλώθηκε τυχαία, καθώς ξέσπασε κατά τη διάρκεια της νύχτας και ενώ εκείνη των ώρα έπνεαν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ενώ πρόσφατα η Στροφυλιά ανακηρύχθηκε σε εθνικό πάρκο.
Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το πανέμορφο δάσος απειλείται από πυρκαγιά. Πριν από ενάμισι μήνα είχε εκδηλωθεί φωτιά στο δάσος, αλλά σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις, ενώ και πριν από μία εβδομάδα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε βάλτο κοντά στο δάσος".

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες για το δάσος της Στροφυλιάς μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και για τα οικοσυστήματα της περιοχής.

Τέλος, η φωτογραφία προέρχεται από ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που αφορά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης "Οδοιπορικό στο καμμένο δάσος" του 2ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

0 σχόλια on "ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ!"

Επισκέψεις από 28/6/07...